Cvp: H7 Far Ampulu Değiştirme ( Resimli ) ...
Hocam ben 2 gün önce Philips Crystal Vision H7 aldım ve taktırdım. 2 gün kullandım bir problem yoktu. Ancak bugün marşa bastım 500 m. gittim "kısa hüzme arıza" göründü bilgi ekranında. Sonra kenara çektim stop ettim. Anahtarı çıkarıp tekrar çalıştırdım bu kez arıza yok... Anlamadım... Acaba usta takarken tam oturtmadı mı vb. ihtimalleri düşünüyorum. Eğer farlarına yapısından arıza verecek olsa ilk günden itibaren vermesi gerekmez mi? Üstünden 2 gün geçip böyle bir arıza vermesi beni düşündürdü. Bakalım yine görecekmiyim bu arızayı.
Tam da Philips Crystal Vision H7leri beğenmiştim. Uzun zamandır böyle aydınlatması olan aracı kullanmamışım, 5 yıldır kendime eziyet ediyormuşum demiştim.... Şimdi bu arıza çıktı.
HasanM' Alıntı:Sonunda H7 kısa far ampullerimi değiştirebildim. 2 hafta kadar önce aldığım Osram Cool Blue Mega ampulleri taktım. Yağmurda, karda, siste vs. performansının kötü olduğunu biliyorum, o yüzden son baharada Osram All Season ampulleim var onları takacağım, Aydınlatma performansı çok iyi onların.
Toplamda 15-20 dk. zamanımı aldı. İlk farda silecek suyu borusunu ve sigorta kutusunun kapağını çıkardım, diğer tarafta tecrübe kazandığım için hava filtresini felan sökmeden hallettim Daha sonraki değişimlerde o vidaralara müdahale etmeye gerek kalmaz herhalde.
Kullandığım malzemeler,
- T-20 numaralı bits, (Mıknatıslı olmasına dikkat edin yoksa oralarda düşme ihtimali çok yüksek )
- Spiral uzatma ( Bunu bir alet setiyle birlikte almıştım, bu neye yararki diyordum, ilaç gibi geldi )
- Bits takılabilen bir tornavida.
- Mikrofiber bez (Yer çok dar olduğu için ampulü sokete takarken elin bir yerine dokunabiliyor, soketi yerine takmanadan ampulü bezle silmek gerekebiliyor.)
T-20 bits bu;
Spiral Uzatma,
Spiralin esnekliğini kullanraak vidaya buluyorsunuz, çok değil yarım tur çevirmeniz yeterli.
Vidaların bir tanesini gevşetmek yeterli diğeriyle uğraşmanıza gerek yok.
Ve nihayet mutlu son ampule ulaştık Ampulu metal kısmından çekerek soketten çıkartıyoruz ve yenisini takıyoruz.
Ben sırf merakımdan dolayı o vidaların tuttuğu parçayıda tırnaklarından kurtararak çıkardım, bunu yapmanıza gerek yok.
Ve yeni ampulümü taktım.
10 resim yüklendiği için devamı bir sonraki konuda...
Hocam ben 2 gün önce Philips Crystal Vision H7 aldım ve taktırdım. 2 gün kullandım bir problem yoktu. Ancak bugün marşa bastım 500 m. gittim "kısa hüzme arıza" göründü bilgi ekranında. Sonra kenara çektim stop ettim. Anahtarı çıkarıp tekrar çalıştırdım bu kez arıza yok... Anlamadım... Acaba usta takarken tam oturtmadı mı vb. ihtimalleri düşünüyorum. Eğer farlarına yapısından arıza verecek olsa ilk günden itibaren vermesi gerekmez mi? Üstünden 2 gün geçip böyle bir arıza vermesi beni düşündürdü. Bakalım yine görecekmiyim bu arızayı.
Tam da Philips Crystal Vision H7leri beğenmiştim. Uzun zamandır böyle aydınlatması olan aracı kullanmamışım, 5 yıldır kendime eziyet ediyormuşum demiştim.... Şimdi bu arıza çıktı.