Hangi marka yağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mazlumas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazlumas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar aracım 1700 km ye geldi yağ oranı %64 ben aracın yağını değiştirmeyi düşünüyorum ilk 1500 kmde falan değişilmesi öneriliyormuş içinde parca tozları olur diye size sorun hangi yağı kullanmalıyım?

Ynt: Hangi marka yağ

cem link' Alıntı:
1500 de yağ deişimimi?
Kullanıma bağlı olarak değişmekle birlikte 1500 bana da erken geldi. Zaten yol bilgisayarından yağ kalitesini görebilirsiniz...

yağ olarak 15000 bakımında gm in yağını koyuyorlar o zamana kadar değiştirmeye gerek yok yol bilgisayırının verdiği değer tahmini önemli değil 1500 km yağ değiştirmenin anlamı yok

Yağ ömrü ilk başta hızlı düşüyor ama sonra yavaşlıyor benim bakım zamanı geldi daha gidemedim ama yağ ömrü %36 da..

cem link' Alıntı:
045thumbsup 045thumbsup

ama kendi istediğiniz yağı goturup verirsiniz bunu koy dersiniz koyar sizin tercihinize kalmış
evet koyarlar tabi ama gm in yağı iyi denmişti sanki forumda ama herkesin kendi kararı ben kendi yağlarını koydurdum

cem link' Alıntı:
bnm bildiğim 15000 bakımda değişio o yol bilgisayarındaki yag gostergesi hikaye benm suan 100 de 30 gosterio servise goturdugumde sıfırlamışlardı motordan kontrol edince yag baya var gozukuyor
Ben de %1'e gelmişti ve kontağı açtığımda uyarı veriyordu, götürdüğümde aynı şekilde benimkini de reset yöntemiyle %100'e getirdiler. Fakat kullanıma bağlı olduğunu söylediler ki gayet mantıklı. Devirli kullandığınız takdirde yağlama da artıyor.

o yağ ömrü sadece geçen zamanla ilgili anlamsız yani istediğiniz zaman kendiniz reset atabilirsiniz benim aldığımın ilk ayı 55% e indi bakımda 40 lardaydı çok bir önemi yok yani ama aracı kontrol e götürebilirsiniz yağına ,sağına soluna bakarlar ben baktırmıştım uzun yola çıkmadan önce bir sorun yoktu

7000-8000 km yağ değişse iyi olur diyorum ama ne dersiniz?

Araç konusunda tam bir bilgim yok yaşım daha 19 ben sadece okuduklarımdan yola cıkarak söyledim araç parcaları birbirine alısırken sürtünmeden kalan pütürler fln yagın içine gidiyormus ilk 1500 de fln değiştirseniz iyi olur demişler genel olarak babamda daha erken olduğunu söylüyor ama birde diğer kullanıcıların fikrini alayım demiştim :) teşekkürler

Geri