Hararet + gaz yememe :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkuaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turkuaz

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle Herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar kısa süre önce tanıştım opelle daha sonra bazı problemler yaşamaya başladım.Benim aracımın ısıtma buji lambası hiç sönmüyordu ve araç çalıştıktan 5 dakika sonra ısıtma buji lambası sönüyor fakat bu seferde sanki turbo devre dışı kalıyor araç çekişi 3000 deviri geçemiyordu ve çok fazla mavi duman atıyordu böyle olunca bende kenara çekip kontağı bir kaç kere kapat aç yaptıktan sonra düzeliyordu.Bende ustaya götürdüm enjektörleri ısıtma bujilerini yağını felan herşeyini değiştirdi 600 tlye yakın masraf çıktı yaptırdım ama düzelmedi.ustadan kıl kaptım başka bir yere götürdüm .Burdaki arkadaşlarda gerrekli testleri yaptıktan sonra gaz kelebeğinde daha önce işlem yapıldığını ve kontrol edilip gerekirse değişmesi gerektiğini söylediler aracın beyninden gelen tesisatları tek tek kontrol edilmesi gerektiğini ısıtma beynine gelen kabloda sorun olabileceğini de söylediler.tabi bu işlemleride 4-5 gün içinde tamamlanacakmış.Bende o hafta müsait olmadıgım için daha sonraki hafta getiririm dedim ayrıldım daha sonra araca binerken gectiğimiz gün hararet birden çıkmaya başladı aracın gaz yemesi değişti hemen çektim ve mtordan hafif buhar çıkıyordu kaputu açtım arac su kaynatmış ve hiç su yoktu hemen aracı stop ettim su ekledim felan ama su koydugumuz bidonda krem renginde tortular oluşmuş harararet yapmasının sebebide içinde radyatör fanlarının üzerinde bir soketli üçgen parça var onun tırnakları kırıktı o yerinden çıkıyor ve manifolta değip kablo yanıyor ve araç hararet yapıyor şimdi hararet yaptıktan sonra aracı zorlamadım.diye tahmin ediyorum motora zarar verip vermediğini nasıl anlayabiliri...Uzun oldu bayağı kusura bakmayın

Geçmiş olsun silindir kapagınız açılacak kapak taşlanıp geri kapatılacak. Ortalama 600 ile 800 tl arası bu tutar. Bu sadece araca hararet yaptırdığınız için. Diğer sorunlarınız devam edecek kelebek kontrolü yaptırmanızda fayda var. Ayrıca su kaçagının veya eksiltmesinin sebebini araştırın

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

her hararet yaptığında kapak açılırsa zengin oluruz biz ya

Tşk ederim bilgiendirmeleriniz için. ustaya bıraktım artık ne çıkacak bekliyorum sizlerede bilgi vereceğim.

İyi forumlar arkadaşlar herkese yukarıda bahsettiğim sorunlardan dolayı aracı ustaya bıraktım.Soğutma sistemine giden fan soketini onarmışlar.Aracın fan sistemi normale döndü Fakat gaz yememe turboyu kapatma ve duman atma hala devam ediyor opelden sogudum yokmu bunun bir çözümü daha önce başına gelen arkadaşlar varsa lütfen yazabilirmi veyahut forumdaki ustalarımdan yardımcı olacak varsa lütfen iletişime geçebilirmi.

İyi forumlar arkadaşlar herkese yukarıda bahsettiğim sorunlardan dolayı aracı ustaya bıraktım.Soğutma sistemine giden fan soketini onarmışlar.Aracın fan sistemi normale döndü Fakat gaz yememe turboyu kapatma ve duman atma hala devam ediyor opelden sogudum yokmu bunun bir çözümü daha önce başına gelen arkadaşlar varsa lütfen yazabilirmi veyahut forumdaki ustalarımdan yardımcı olacak varsa lütfen iletişime geçebilirmi.

benim araç 3000 deviri geçmiyodu...elektronikçi ark var oraya zor gittim 2000 3000 devirle benim chip olsun beyintamiri olsun vs arkadaş var götürdüm bi bak dedim beyinnin içindeki teller kopmuş vs onu tamir ettiler sıkıntı kalktıydı. ama bende arıza kodu veriyodu sizde vermiyormu?. antalya merkez ise götürelim oraya bir bakıt istersen. adres vereyim veya:))

Evet arıza koduda veriyor gaz kelebeğiyle alakalı ve çoğu zaman ısıtma lambası sönmüyor valla yi olur yardımcı olabilirseniz .

Evet arıza koduda veriyor gaz kelebeğiyle alakalı ve çoğu zaman ısıtma lambası sönmüyor valla yi olur yardımcı olabilirseniz .

sen ilk önce eski sanayide doruk opel var beyin teşhisi koyarlarsa tamam ben bi düşiniyim de ordan ayrıl ben oyle yaptım cocuga bişeler verdım ayrıldım cunku servıscıler 350 tl ye yapılıosa 450 500 dıolar onlarada para kalıyor...

bu beynı yapan adamda bana 1 yıl garanti verdi bişe olursa getir die
sen bi götür bakıt bakalım

not : kapatıp açında duzelıyor demişin bendede öyle oluyodu bi süre sonra hiç düzelmedi mecbur tamirci yolunu tuttuk :) allahtan çekici üstüne çıkmadı gene yolda bırakmadı benı opelim :D

eğer beyinse bana yaz beraber gidelim arkadaş falan indirim yaparlar az da olsa. veya tanıdıgın beyincin varsa onada gidebilirsin...

Son düzenleme:
Anladım tamam öyle yapalım ben bir götüreyim olmazsa haber verim size oraya götürelim tşk ederim alakan için kardeş valla allah kimsenin başına vermesin çok kötü bir durum.

Arkadaşlar benim opelimin arızası düzelmedi.Herkes birşey söylüyor parçası ankarada antalyada zor buluruz parçayla denememiz gerekiyor diye.Benimde tak etti canıma ankarada götürmek istediğim yer opel garage sizde fikrinizi söyleyebilimisiniz.Yada tavsiye edeceğiniz biryer varmı keseme ciddi zarar verdi.Herkes bir işlem yapıyor para alıyor ama arıza gene aynı lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

Geri