Hararet ile ilgili ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hsnmsn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hsnmsn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mrb arkadaşlar herkese iyi forumlar..

Hararet konusunda sizlerden bilgi almak istiyorum.. Forumda arama yaptım ama istediğim bilgilere ulaşamadım..

Aracım astra H 1.6 benzinli 62bin km de;

Aracın özellikle hararet yapmaması için nelere dikkat etmek lazım ? Hangi parçalara hangi aksamların bakımını tam yaptırmak lazım ? Kışın arac hararet yaparmı yoksa sadece yaz aylarındamı yapar ?
Ne gibi önlemler almak lazım ?? Ve yazın ist'da agustos eylul aylarında yol bılgısayarından takip edıyodum motor suyu sıcaklığı 110-114 gıbı dereceleri gördü bu normalmi sizce ??

cvplar için şimdiden teşekkürler...

Bakim icin kisin antifriz ölcümü yaptir...yagina suyuna bak yeter...hararet konusuna gelince termostad bozuk ise harareti kisinda yapar..ama benim dikkatimi ceken yazin 110-114 dereyi görmüs olman:confused:
hos degil...

Benım araba 105 e gelınce fan acıyor , 1.3 dızel.. benzınlı motorda farklı olma durumu var

Benzili astrada fan 113 de aciyor, cok ilginc ama 113 de aciyor. Bende 114 - 115 gordum opel astra h 1.6 twinport

ilginc..benim 97 deyince aciliyor ve 90 a iniyor

ilginc..benim 97 deyince aciliyor ve 90 a iniyor

Fan müşürüünden dolayı bu durum, ben zaten enbasından berı fan müşüründen şüpheleniyorum cunku normalde de 90 cıvarı fan acması lazım

Fan müşürüünden dolayı bu durum, ben zaten enbasından berı fan müşüründen şüpheleniyorum cunku normalde de 90 cıvarı fan acması lazım

cevabi zaten senin icin yazmistim Eren
ilginc 96 da aciliyor en gec 97 görüyor iniyor 89-90 a
yoksa 86-90 arasinda seyrediyor cok sikisinca 97 yi zor görüyor

Son düzenleme:
Sanırım benım fan müşürümde yıpranma var o yuzden gec algılıyor .

Bakim icin kisin antifriz ölcümü yaptir...yagina suyuna bak yeter...hararet konusuna gelince termostad bozuk ise harareti kisinda yapar..ama benim dikkatimi ceken yazin 110-114 dereyi görmüs olman:confused:
hos degil...

Ama o sıcaklığa ulastıgımda aracı stop ettıgımde fan açmış oluyo çalışıyo..

Opel serviste sordum 1.6xep lerin hepsi bu sekildeymis, problem degil diyor, sifir alsan bile o ayarda yani, fabrika oyle yapmis, ama iyimidir kotumudur yorum yapamayacagim :D

Geri