Hareket halinde rolanti sorunu ??

ufuk erden

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi günler. once den belirtmiştim aracım rolanti sorunu var diye. Su an kı sorunum hareket halınde ve aracı boşa atınca oluyor. Lakin durunca hiç sorun yok devir 900 de sabit kalıyor. Aracın hareket ile alakalı devir dengesini hangi parça sağlamkta? Dikkat arac dururken sorun yok..

İyi günler. once den belirtmiştim aracım rolanti sorunu var diye. Su an kı sorunum hareket halınde ve aracı boşa atınca oluyor. Lakin durunca hiç sorun yok devir 900 de sabit kalıyor. Aracın hareket ile alakalı devir dengesini hangi parça sağlamkta? Dikkat arac dururken sorun yok..

Hocam Aynı sorundan muzdaripim. Bir neticeye ulaşabildiniz mi ?

rölanti ayarlayıcısı ve bogaz kelebeği kirli

temizletmeniz lazım

Enjektörlü motorlar belli bir hızdan sonra boşa alınca kendi kendine gaz verir sebebi ise motor vakumunun ve elektrik voltajının düşmesini önleyerek frenlerin ve elektronik aksamın çalışmasını devam ettirebilmek. Karbüratörlü araçlarda böyle bir durum yok bu yüzden hareket halinde boşa alınca stop edebiliyorlar çok başıma geldi

aracınızın ince vakum hortumlarını kontrol ediniz!
yanlış takılmış olan veya çıkmış olan var mı bi kontrol ediniz.

emme manifoltuna,boğaz kelebeğine takılan ince siyah renkte hortumlar var onları kontrol edin.

Zor bir işlem değil

iyi günler. Once den belirtmiştim aracım rolanti sorunu var diye. Su an kı sorunum hareket halınde ve aracı boşa atınca oluyor. Lakin durunca hiç sorun yok devir 900 de sabit kalıyor. Aracın hareket ile alakalı devir dengesini hangi parça sağlamkta? Dikkat arac dururken sorun yok..

öncelikle herkese slm forumda yenı bir uyeyim elimden geldiğince buradan arkadaşlara yardımcı olacağım bilmediklerimi de öğreneceğim inşallah.

Araçlarda rolanti sorunu öncelikle gaz kelebeği ayarsızlığından kaynaklanıyor temizlik yapılıyor sonrasında bilgisayra bağlanıp ayar yapılmadığı için sabit durmuyor tabı bunu her zaman gaz kelebeğine bağlamak yanlış olur burdan çok sebep yazabılırız benim size önerim ustanız ile deneme yanılma yoluna gitmeniz ..
Gaz kelebeği temizliği egr temizliği hava akıs sensor ayarı gibi
kolay gelsinnn...

Geri