kırmızı renk arabayı daha bir heybetli göstermiş. ben arabayı sadece internetteki resimlerinden inceliyorum, henüz buralara gelmediği için canlısını görmedim.
genel düşüncem opel bu araba ile kendini aştı ama iki beklentimi karşılamadı;
birincisi bu araba 1.6 motor 116 hp değilde 130-140 hp civarı bir motorla çıkmalıydı, ikincisi fiatının da piyasadaki genel beklentilerin üstünde olduğunu düşünüyorum.
ayrıca arkasının dar olduğu, renkli navi yok gibi sizlerden gelen eleştiriler de var.
bu arabanın armaları volkwagen olsaydı daha fazla satardı diye düşünüyorum.
bizler opelsever olarak olaya biraz daha duygusal yaklaşıyoruz gibi geliyor. çünkü toplumdaki genel kanı opelin vectra b kasadan sonra prestij kaybettiği ve toyota, honda özellikle volkwagenin atak yaptığı yönünde. bunlar doğru olmasa da toplumun geneli böyle düşünüyor.
çevremdeki araba konusunda bilinçli ve beklentileri yüksek olan insanlarla konuşuyorum,
birincisi 50.000 liranın üstünde para verdikten sonra sıfır opel alacağıma 1-2 yaşında ne arabalar var,
ikincisi bu kadar teknoloji dolu bir araba çok role ve sensör arzası çıkarır, taşradaki servislerde bu arabadan anlayan doğru dürüst usta bile bulunmaz,
üçüncüsü bazı özelliklerini kullanacak bizde ne doğru dürüst yol ve yol çizgisi var ne de trafik işaretleri.
ayrıca mükemmel bir araba olsa bile 1-2 yıl beklemek lazım ki kronik arızaları ve çıkan problem ve eksiklikler giderilsin diyorlar.
bu araba artıları ve eksileri ile opel için dönüm noktasıdır, inşaallah bu modelde hayal kırıklığına uğrayarak geri adım atmadan bundan sonra çıkaracağı modellerde bu kadar cesur ve kaliteye önem vererek hakettiği eski günlere döner.
temenimiz bu ama bunu zaman gösterecek. bir de bu arabaın lansmanı piyasanın kriz olduğu şansız bir döneme rastladı, acaba opel bu arabaların fiat ve donanımında biraz daha tüketiciyi düşünemezmiydi diye de aklımdan geçmiyor değil.