hata sizce kimde ?

bugün yetkili servisten fiyat aldım. manuel elektriksiz olanı
ayna 138
kapak 60
gövde 210
toplam 410 tl.

birde elektrikli olsa binliraya çıkacka hesap heralde.bu kadar pahalı olacağını tahmin etmemiştim :)

Orjinal parçalarla dışarda çok daha ucuza yaptırabilirsiniz.
Kaza tutanağı tutmadınız mı? Bir kere karşı taraf şerit ihlali yaptığından hatalı. Bu tür durumlarda adamın suç bende değil demesi önemli değil. Siz kaza tespit tutanağını kurallarına göre tutun. Hatta adamın "ben suçlu değilim" vs. tarzı yorumlarını da ekleyin. Trafik sigortanıza gönderdiğinizde onlar zaten olayın gerçekleşme şekline göre hatanın kimde olduğunu belirliyorlar.

Tutanak varsa karşı tarafın trafik sigortasından karşılanır masraflarınız.

bu kadar masraf zaten çıkmış,
tutanağınızı işleme aldırın hatalı çıksanız bile zaten masrafı karşılayacaktım der gereğini yaparsınız,

trafikte kendi aracı olmayan sürücüler, yada küçük kazaları dert etmeyen sürücüler bu gibi yol verme durumunda riske giriyorlar, kaza riskini göze alarak yolu gasp ediyorlar, bu nedenle haklı olsanız bile trafikte riske girmeyin, yol verin...

adama kabul etseydi bir ayna kapağı birde ayna camı ile toplamda sanayide 50 tl ye yaptıracaktı.ayna kasası da kırık ama onda fazla hasar yok öle idare ederdim. adam şimdi param yok sigorta yapsın dedi. bende benim için sorun değil sigortan bozulacak primlerin yükselecek dememe rağmen olsun, bozulsun napalım diyince bende fazla üstelemedim.ilk başta ver 50 tl helalleşelim dedim.50 tlye yaptırırım diyince parasını çarpmaya çalıştığımı zannetti heralde. bende bak bana para mara verme gidelim yarın sanayiye yaptır neyse öde dedim. onada yanaşmadı. artık kendi bilir dedim bende.
kaza tespit tutanağı tuttuk. evraklarıda verdik.yarın expertiz bakacakmış fotoğrafını çekecekmiş. sonuç bir kaç güne belli olur heralde yazarım sonucuda.

Valla nerelisiniz bilmiyorum.Böyle bir durumda sevdiğimiz bir abimizin eşi olan bir bayan müşterimiz bizi aradı.O da aynı dar bir yolda yaşamış durumu biraz sizinkinden fazla hasarı var.Araca binin kapıları kitleyin polisi arayın bizde yola çıkıyoruz dedik ( eşi şehir dışındaydı).Tabi 4 iri yarı adam karşısına çıkınca alttan aldı ama, oturduğunuz şehire göre fazla da karşıdaki insanla ters düşmemek lazım.Direk polisi arayın.Tutanak falan hikaye.

adama kabul etseydi bir ayna kapağı birde ayna camı ile toplamda sanayide 50 tl ye yaptıracaktı.ayna kasası da kırık ama onda fazla hasar yok öle idare ederdim. adam şimdi param yok sigorta yapsın dedi. bende benim için sorun değil sigortan bozulacak primlerin yükselecek dememe rağmen olsun, bozulsun napalım diyince bende fazla üstelemedim.ilk başta ver 50 tl helalleşelim dedim.50 tlye yaptırırım diyince parasını çarpmaya çalıştığımı zannetti heralde. bende bak bana para mara verme gidelim yarın sanayiye yaptır neyse öde dedim. onada yanaşmadı. artık kendi bilir dedim bende.
kaza tespit tutanağı tuttuk. evraklarıda verdik.yarın expertiz bakacakmış fotoğrafını çekecekmiş. sonuç bir kaç güne belli olur heralde yazarım sonucuda.

O zaman sorun yok. Uzman kişi kaza mahallini ve oluş şeklini görünce hallolur mesele. Belki biraz beklersiniz ama masraflar için cebinizden para çıkmaz. Geçmiş olsun.

BU durumda yapılacak şunlardır bu benim övünmek için demiyorum kesinlikle kanunları bildiğim için yani avrupa trafik kanunlarını ki bu dünyanın her yerinde aynıdır...
Karşıdan gelene yol vermek zorunda değilsin bu bir... o önünde arac varsa bekleyecek karşı yönden gelen olmadığında tehlike arz etmediğinde şeridi ihlal eder iki...
gelelim polise anlaşmazlık oluğu durumlarda polis tabiri caiz ise e...k gibi gelmek zorunda gelmezse hakkında şikayetde bulunursunuz görevine icabet etmediğinden bu salla al maaş değildir o kurum her ufak şikayette bile ciddiye almak zorundadır...gelince ikinize cezada ne oluyor suclu bellidir ceza ona kesilir sizde karşı tarafın sigortasına bunu ödetirsiniz bu kadar bunun şusu busu yoktur kurallar gereği karşı taraf 100 de yüz suclu hatta kasta gider ,ne demek sen kenara çekileceksin o şerit senindir...

kaza işlemi sonuça ulaştı ama sonucunu yazmayı unutmuşum. forumdan başka birinin başına gelir diye sonucunu yazmak istedim.
kazaya sebep olan karşı tarafın sürücüsü %100 suçlu,ben ise %0 suçlu çıktım. aracımın aynası orjinal olarak komple değişti.ayna diyip geçmemek lazımmış bizim araçlarda baya maliyetli bir parça haberiniz olsun
bu iş sonunda cebimden para çıkmadı ama aracımın tramer siciline 1 adet kazası var diye kayıt eklendi.

Geri