hava filtresi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan themre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Açıkcası pek bi işe yaramaz bunlar öyle uzun km'lerde yapılmaz bunlarla hem motorun sıcağını çeker böyle açık filtreler. folyo ile filtrenin sıcağını uzak tutmanız lazım yani performans kaybına bile yol açar sıcak hava. yukarıda dediğim gibi kutu için tavsiyemdir. açık filtreler 100 km hız kafa şişirir uzun yolda sıkıntı yaratabilir tabiki zevk sizin zevkiniz ben görüşlerimi ileteyim :)

Ben de Tigra kullanıcısıyım. Simota Urethane açık hava filtresi kullanıyorum. Hem sesi hem performansı güzel. Piyasada 100TL-150TL arasında çok fiyat var ama ben 60TL ye almıştım. Site ismi vermek yasak sanırım. Şu malum siteler işte anla sen onu.

Ayrıca küçük bir uygulama ile motordan gelen sıcak havayı emmesini de engelleyebilirsin.

1.Kutu içi hava filtresini sök.
2.Bir ucu motora giden hava borusunun ağzına uygun bir tarafı da hava filtresinin ağzına uygun olacak şekilde ve resimde gördüğün gibi farın arkasına filtreyi uzatabileceğin pvc su borusunu hazırla.
fotoraf0119.jpg

3.Söktüğün yere uygun resimde göründüğü kısıma uyacak şekilde bir sac kes. Bir karton yardımı ile önce şablon çıkartabilirsin. Bu sac motordan gelen sıcaklığı kesmek için bir bariyer olacak
fotoraf0120p.jpg

4.Daha sonra ısınan sacın filtreye sıcak hava vermemesi için cam elyafı ile kaplayacaksın. Her yerde bulabileceğin bir ısı yalıtım malzemesi. Sacın üstüne yapıştırdıktan sonra yanmaz aluminyum bant ile üzerinden yapıştır. Hem sağlam olur hem de ısı yalıtımına faydası olur. Bu resimlerde görünmüyor. Geçen sene çekilen resimler. İlk yaptığım dağılınca ben sonra böyle yaptım. 1 senedir bu şekilde hiç sorun olmadan kullanıyorum.
fotoraf0121.jpg

fotoraf0122n.jpg

fotoraf0127i.jpg

5. Ayrıca son olarak su borusu ile filtrenin motora giden borusunun üzerini de aspiratörü bacaya bağlamak için kullanılan aluminyum boruyu dikine keserek sar. sonra yanmaz bant ile etrafından yapıştır. Borunun içinden geçen havanın da ısınmasına engel olursun. Özellikle yaz aylarında çok faydasını görürsün.

Tabi bu uygulama ben hazır bi dünya kitlere para vermem, elimden iş gelir, zaten arabamı kurcalamayı seviyorum, hafta sonları arabama ayıracak vaktim var diyorsan olabilecek birşey.

Açık hava filtresi temizleme kiti almayı unutma. mümkünse K&N olsun. Ve filtreni 5.000 km de bir mutlaka temizle.

Vaktim olursa son halini fotoğraflayıp koyarım resimleri.

Kutu içi performan filtresi düşünüyorsan K&N Yada Green Tavsiye Ederim. AÇık düşünüyorsan Simota iyidir. Kalite olarakta iyidir fiyat olarakta.

Geri