Hava yastığı nereden açılıyor (resimli)(corsa)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan etafaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eyvah eyvah ben oraya bişiler yapıştırdım kuvvetli bi yapıştırıcıyla ama acaba patlama anındaki basınç onu yerinden ayırabiler mi ki. tüh. ben bide yarın yeni halinin fotosunu koyayım da :) bide ona karar verelim iter mi itemez mi :)
O bölüme birşey yapıştırmamak lazım. Açılıp açılmamasından çok açıldığı takdirde yüzeye gelmesi bu problem, sert cisimler ciddi yaralanmaya gözde hasara neden olabilir , aynı şekilde yolcu tarafında bazıları abuk subuk eşyaları hava yastığı bölümüne koyup taşıyorlar ki çok yanlış.

Korna düğmelerinin kenarından dikkatli bakarsan, mukavemeti zayıftlatılmış plastik izi vardır. Çapraz gelir ve amblemin orada birleşir. yaklaşık mavi bölümün 3/4 alanı kaplar. işte kaza anında basınçtan dolayı mukavemeti zayıf noktalardan yırtılarak hava yastığı açılıyor..Yolcu tarafında da aynı..

mavı kapak tabiiki.....

Araçtan araca değişiyor bu.Corsa'da bilemem ama kuzenime 97 Astra GLS ararken galerinin birinde bir Astra gördük,arabaya daha biner binmez direksiyonun orta plastik kısmının yapıştırılmış olduğunu gördüm.Kapak tek parçaydı,sadece kenarlarında bariz şişme ve yapıştırma izi vardı.Hatta kapağın tamamı çıkmamış,alt kenarı sağlamdı,diğer üç kenardan kapak yırtılarak yastık açılmış.Zaten arabayı inceleyince de ön çamurlukların değişik olduğunu gördük.GLS'lerin direksiyonlarını biliyorsunuz,demek ki resimde maviyle çizilmiş olan kısım Astra'da üç kenardan açılarak serbest kalıyor.

Direksiyon üstüne yapıştırma işi sağlık için sakat,hava yastığı jeneratörü çok yüksek basınçla yastığı açıyor,açılmasını engellemez ama yüz için riskli olabilir.

Maviden açılıyor.:pon:

senin dediğin gibi olsa daha sakat bir durum oluşur logo direkt suratına yapışır..mavili yerden yırtılma olur altı veya üstü sabit kalacak şekildedir komple yırtılmaz.
http://www.opelim.net/forums/showth...ve-airbag-16168.html?t=16168&highlight=airbag
linkteki resimdeki de bizim araçların hava yastığı (resim aramaya üşendim hazırdan kullandım:D)alt taraf sabit üstten aşağıya yırtılıp açılıyor işte.. resimde belli olmuyor ama seninkide üst tarafı sabit kalıp aşağıdan yırtılması lazım veya öyle birşey:)

heh bende onu merak ediyordum yaa. şimdi bu parça çıkıyorsa yerinden fırlamayla adamın yüzünü parçalar allah korusun. bu patlama plastiğin üst tarafından doğru vursa, ister istemez aşağı düşecek kapak tam göbekten vursa fırlar.

mavi yerden açılıyor bence küçücük delikten nası çıksın yastık yırtılır:D

Geri