havalar soğudu ve...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan apsimati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

apsimati

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
havalar soğudu ve benim debriyaj bilyası gene ötmeye başladı ....
araç ısınınca geçiyor ama soğukken bariz ağlıyor bilya yazın sesi yoktu ...daha 20.000 km felan yaptı öyle çok ecemi de değilim...
bilya geçen kışta aynı yaptı , ama başka bi sorun çıkarmadı . acaba diyorum bunlar seti değşirken dandik bilya mı taktılar ... ?
şimdi sırf ses var diye de 50 liralık parça için 250 lira işçilik de verilmez . dağılına kadar devam en çoğu yolda kalırız başka ne olabilir ki ne dersiniz . ?

Son düzenleme:
Artvin'de soğuktur :dil:

bi 10 gün önce felan kar yağdı tepelere ... gündüz iyide gece soğuk malum karadeniz ama iklim karasal ... :)

allah muhafaza en kötü ihtimalle yolda kalırız diyorsunuz ama ya uzun yola çıkarda kalırsanız?çekiciler ağızlarını 200 tl den açıyorlar...yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayında...

abi hava yakıyor denizemi gitsek ne :D

vallahi ben bugün ciddi anlamda girmeyi düşünüyorum...
merthan abiye sorayım bakalım gidermiyiz denize ??

öğlen girdim çıktım ben Caner. yemek yemek istemedi canım. malum otelde çalışıyorum biliyorsun. attım kendimi iskeleden. sonra odaların birine girdim mis gibi duş aldım. biraz soğuktu buranın denizi ama girilmicek gibi değil. tavsiye ederim. :)

Bilye de pahalı olması lazım, 50tl lik bilye varsa da ses yapması doğal karşılamak lazım. Hidroliği değişebilirsiniz, bilye gücünü oradan alır. Hidrolik özelliğini yitirmişse soğukta akışkanlığı azalır! 2 senede 1 değişmek önerilir, 4 senede kesin değişmelidir.

Biz burada soğukla boğuşurken denize giren arkadaşlar alacağınız olsun ayağınızı midye kessin emi :) (kızmayın şaka :) )

Debriyaj bilyası kolay kolay dağılmaz.Sadece debriyaja basınca yük biniyor ve bağlandığı parça onu sabit tutuyor.Ama bir dahaki değiştirmede kesinlikle açılmamış kutu olmasına ve set olarak değiştirmeye dikkat edin.Bazıları bilyayı başka balatayı başka marka kullanıyor falan, pek kaliteli olmayan markalar çabuk yılıyor.Ama kolay kolay dağılacağını sanmam.

biz denize girerken bazı arkadaşlarımızda kayak yapıyorlar. bizimde canımız çekiyor ama bişey diyormuyuz? :):)

Geri