herkes görevini düzgün yapmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aycan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aycan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçenlerde kasabadan şehire giderken önümde bir kum kamyonu belirdi .kamyonun arkasına fazla yanaşmama rağmen üstünden savrulan kum tanecikleri yağmur gibi aracıma çarpmaya başladı .neyse hemen kamyonu sollayıp yoluma devam ettim ,ilerde gene aynı manzara, bu sefer kamyon boş ama kasanın arkasında kalan kumlar ve taşlar savruluyordu .geçerken kamyondaki firma isimlerini okudum ve ikiside büyük inşaat şirketleri ..şehre tam girişte trafik ekipleri çevirme yapıyorlardı.orada durup kızgınlığımı polis memruna belirttim .belliki denetim zayıftı yada işin içinde başka iş vardı .memur beyi görevlerini daha düzgün yapmalarını ,ceza yazarken adaletli olmalarını sadece garibana değil zenginede yazmalarını söyledim ..ben üzerime düşen vatandaşlık görevimi yaptığımı düşünüyorum .

çok iyi yapmışsın onlar daha cam filmi app plaka vs peşinde koşsunlar bunları görmesinler

Geçen yaz Antalya'dan Bodruma giderken başıma buna benzer bir olay geldi. Muğla'ya yaklaştığım sıralarda yol çalışması yapılan bir yerde moloz taşıyan bir kamyonun arkasında takılıp kaldım. Yollarda malum köstebek yuvası gibi. Öndeki kamyon bir çukurdan geçerken araya sıkışan taşlardan biri kurtuldu ve yolda top gibi sekmeye başladı. Taş ön cama doğru gelirken hızlanıp altından geçmeyi denedim ama tavana düştü yoldan seken taş. Tam da aracı güneş yanığından komple boyattıktan 2 ay sonra. İçim nasıl acıdı anlatamam. Allahtan tavanda göçme olmadı rötüş ile kapattırdım hemen...

portakal bahçelerine işçi taşıyan otobüsün üstünden koca merdiven yolun ortasına düştü adam bastı gitti

Polis benim aradığımı biliyor artık burada, adımı bile sormuyorlar :D Doğru birşey yapmışsınız bende elimden geldiğince duyarlı olmaya çalışıyorum.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır, sözü geldi aklıma...

Duyarlı olmak hepimizin görevi,yük fazlası olan yüklediğini emniyete almayanlar kural çiğneyenleri şikayet etmek vatandaşlık görevimiz bunların açtığı kazalardan ölenlerin sayısını biliyoruz ama polisimiz de görevini tam yapmak zorunda.şikayetleri sarsaklamamaları lazım.

Kamyoncunun hiç kabahati yok mu?

Kamyoncunun hiç kabahati yok mu?

Muhakkak var. Hatta herkesten daha çok ama malesef ülkemizde duyarsız insan sayısı çoğaldı. Bunun önüne geçmek için tek çare denetimleri artırmak... Biz üstümüze düşen görevi yapalım,yapmayanlar utansın.

Sokağımızda bir inşaat var, inşaata malzeme getiren araçlar inşaat sahasından sokağa çıktıklarında sokak çamur içinde kalıyor. Japonya'da bu tür şeylere asla izin vermiyorlarmış, geçen yıllarda bir video izlemiştim, adamlar inşaat çıkışına bir tazyikli araç yıkama makinası koymuşlar, araçların altını, tekerleklerini yıkamadan inşaattan dışarı çıkamıyorlar. İşte her yerde "büyük Türkiye" diye hava attığımız ülkemiz ile sessiz sedasız durumdaki Japonya ile aramızdaki farklardan bir tanesi daha.

Geri