herkes görevini düzgün yapmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aycan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Maalesef ülkemizde tır,kamyon ve bu tarz büyük araç şöförleri binek araçları çokta önemsemiyor.Sen 90 km ile giderken bile arkana yanaşıp selektör yaparak taciz edebiliyor yada sıkıştırıyor.Geçen sene Karacabey-Bursa yolunda "makas" atarak giden bir tankeri 2 kere arayıp ihbar etmeme rağmen hiç birşey yapmadı trafik ekipleri.Ben 100 ile giderken aramızda baya bir mesafe vardı.Hızı nerden baksanız 130-140 rahat vardı..

arkadaşlar dikkat ediyorum genelde şahıs arabalarının(kamyonların ) üstü brandalı .dikkatsiz olan sadece inşaat şirketlerinin kamyonları ..tahminimce bu tür şirketler ya rüşvet veriyorlar yada yardım mahiyetinde bilgisayar vb eşyalar alarak işi bağlıyorlar ..kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyorlar

otobüs şöförlerinin de cebi ehliyet dolu birini çıkaryor diğerini takıyor takografa....

Sokağımızda bir inşaat var, inşaata malzeme getiren araçlar inşaat sahasından sokağa çıktıklarında sokak çamur içinde kalıyor. Japonya'da bu tür şeylere asla izin vermiyorlarmış, geçen yıllarda bir video izlemiştim, adamlar inşaat çıkışına bir tazyikli araç yıkama makinası koymuşlar, araçların altını, tekerleklerini yıkamadan inşaattan dışarı çıkamıyorlar. İşte her yerde "büyük Türkiye" diye hava attığımız ülkemiz ile sessiz sedasız durumdaki Japonya ile aramızdaki farklardan bir tanesi daha.
Sırf japonyamı Savaş abi almanyada o sokağı çamur yapın temizlettirirler veya temizlerler ceza keserler, hatta imar gelen yere devlet alt yapısı çevre düzenlemesini yapar kaldırımlar yaya geçitleri sonra arsaya kadar elektrik su getirir inşaat yapan ne asfalta ne cevreye zarar vermeden bitirir artı cumartesi öyle sonrası ve pazar çalışamazlar çevre gürültüsü yapamazlar...çeltik yakma dediğiniz orda olsa cezanın altından kalkamazsınız :) yani anlatsam bitmez. ülkeme bakıyorum her yer otoyollar,şehirler arası yollar park alanları pislik altında orda yere çöp atsanız hemen biri müdahale eder aslında vatan sevgisi diyoruz ama o sevgide sırf sevmekten ileri gitmiyor yani laftan..ülke pislik atıkla dolu doğa helak edilmiş nasıl sevgi anlayamadım

Son düzenleme:
Ooooo anlattıkların ne ki :D, ben marmara depremi zamanında Adapazarı'na giderken otobanda (malüm otobanların sağı solu tel örgülerle çevrilidir) inek sürüsüyle burun buruna geldim :).

Bizde yollarda olanları anlat anlat bitmez, otoban derler bır ton para alırlar köy yolundan daha beterdir. Poliste denetimi kafası nasıl eserse öyle yapar...

Bursada Yüksek İhtisas kavşağında bir ford transit kasalı pazar arabası adam o araba ile kavşakta yan verdi tamda polis ekibinin önünde 10 15 tane kadar boş muz kolileri yolun ortasına düştü tamda ben arkasındaydım araba ile arabayı yıkamışım yanıo bitane çürümüş muz geldi ön kaputda patladı. polisin yanına çektim arabayı transitin plakasını verdim eline kolileride polis kendisi topladı cezayı yazdırıp arkadan postalattım. 290 tl :D içimin yağlaradı eridi

Geri