herkese selam cevaplarsanız sevinirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan frkyasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

frkyasar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
ya arkadaslar aklıma takılıo.şimdi bende astar var.bundan önce toyota corolla vardı 96 model.onda hararet gösrergesi ne yaparsam yapayım ortadaki çizgiyi geçmiodu.şimdi opelde zaten fan 100de açıomuş servis söledi denedik gerçekten öle.ama aklıma takılan yolda giderken normal şehirdışında hararet göstergesi hç oynamıo çok az oynuyo yani.neden acaba acaba fan termostattanmı kaynaklanıo.ama sehir içinde hemen çıkıo oynuop gösterge.beni aydınlatırsanız sevinirim.tesekkürler.

Benim corsa da fan 90 da acıyor(senin bahsettigin orta cizgi).Şehirdısında hızdan dolayı ,radyatöre gelen hava fazla oluyor dolayısı ile yeterli sogutma saglandıgı için hararet yükselmiyordur, bu gayet normal ve olması gereken birşey bence.Şehiriçinde ise hararet ibrenin daha çabuk oynaması aynı şekilde radyatöre daha az hava gelmesinden dolayıdır. Opel de fan ın 100 de acması konusunda birsey diyemiyecegim onu diger Astra sahipleri ve Servis arkadaslar daha saglıklı yorumlarlar.
hararethl2.jpg

Benim araç 100 C de falan açıyo bildiğim kadarıyla ...

ozaman sorun yok demek.toyotadan sora alışamadımda.:D:)

kardeş termostadı degıştir acık kalıyo olabılır bırde bak mantık olarak dusun termostat kapalı olsa uzun yolda önden gelen soguk motoru etkılemez sadece radyatörun ıcındekı su sogur vede termostat kapalı oldugu ıcın motor ısınır bence degıstır.... ama degısmezsen sen en ıyısı önune bı karton koy turk işi:D

frkyasar' Alıntı:
ya arkadaslar aklıma takılıo.şimdi bende astar var.
ii bende de yüzü war :D

astrammm' Alıntı:
kardeş termostadı degıştir acık kalıyo olabılır bırde bak mantık olarak dusun termostat kapalı olsa uzun yolda önden gelen soguk motoru etkılemez sadece radyatörun ıcındekı su sogur vede termostat kapalı oldugu ıcın motor ısınır bence degıstır.... ama degısmezsen sen en ıyısı önune bı karton koy turk işi:D
aynen katılıyorum. Hararet müşüründe ufak bi sorun olabilir bence bi baktır. Şimdi kış olduğundan sorun yaratmaz ama hava ısınınca hararet yapabilir hiç ummadığın bi anda.
Karton olayı da aslında ideal çözüm kış için. Araba sabahları daha rahat ısınır, dolayısıyla kaloriferi falan daha erken devreye sokabilirsin :good:

bizde 98 model f kasa astra wardı 1.4lt. Aracı alırken usta bana bu motor sıcağı sever ibren 100ü geçebilir problem olmaz ama kırmızıyı görürsen motoru kapat demişti...

bende dizel var hiç fan açmadı walla 1.7 dtı gözünü seviim ben :)

Geri