Bobin Değişimi Sonrası Subap Arızası

Dinçer

Kayıtlı Kullanıcı
27-Gaziantep
Siteyi ziyaret et
11118.webp

Ayrıca obd 2 cihazım la arızayı siliyorum az ısınıyor geri aracı acil servise götürün diyor 3000 deviri gecirtmedi yolda kaldik başına gelen var mı

Yok hayır daha önce LPG varmış benim aldığım kişi randımanlı olmadığı için sökmüş bende 3 yıldır biniyorum benzinde

Yani LPG ile ne kadar kullanıldığı önemli bir konu. Magnezyum alaşımlı olan subaplar belirli bir süre sonra sorun yaratıyor. Üstüne LPG ile kullanım bu süreci hızlandırıyor maalesef. Buji ve bobin değiştirdiğinizi belirtmişsiniz. Tesisatta herhangi bir sıkıntı yoksa ilk yapılması gereken soğuk motora kompresyon testidir. Subap arızasını en net şekilde tespiti kompresyon testi ile belirlenir. Kompresyonda belirli gözlerde kaçak varsa üst kapağı muhakkak açtırın. Bazen bu kaçağın sebebi subap değil hararet görmüş motorda conta yanığından kaynaklanabilir. Diyelim ki kompresyonda düşük basınç çıktı. Kapak açıldığında conta da yanık olsa bile muhakkak subaplarıda değiştirtin. Ayrıca diğer önemli bir konu da bu hataları silerek yola devam etseniz bile normalde ayda bir çıkıyorsa sonra haftada bire günde bire düşecek ve en sonunda motora kadar gidecek. O yüzden mecbur olmadıkça bu sorunlar ortadan kalkmadan özellikle uzun yola çıkmayın ve arabanızı mümkün olduğunca kullanmaktan kaçının.

• Beğen
Tepkiler: Dinçer
Hocam fikir için Allah tuttuğunuzu altın etsin inşallah Varolun Allah büyük bakalım şuan usta da bu gün açmış motoru son kararı o verecek daha önce hafif ılık kotorda kompresyon testi yaptırdım 130 vurdu 3. Gözde hafif yağ kalıntısı vardı yılan kamera ile gördük daha önce tekleme şikayeti ile bobin buji degistirdigim usta sorun değil bu dedi bu yüzden devam ettim işte yolda bıraktı en son Tokat'ta bir usta tanıdık bir abimizin tavsiyeai üzerine adam kontrol etti sibop olma olayı çok yüksek yaşayan ve yaptığımız bir çok Astra ve Insignia var dedi bakalım Allah büyük ne olacak

Sonuçları buraya yazarsanız iyi olur. Daha sonradan bu tarz sorun yaşayanlara yol gösterici olur. İnşallah fazla masraf çıkmadan kurtulursunuz. Unutmayın sonuçları bekliyoruz.

Allah nasip ederse inşallah fotoğraf fakan da Atacam insallah

Geçmiş olsun Serkan hocam bütün detayları yazmış...

Geri