valla dostum ben kesinlikle taktırma derim
nedeninide şu şekilde açıklayayım 2010 model opel astra 1,6 aracıma uzun süren araştırmalar sonucu lpg taktırmaya karar verdim ve taktırdımda.yaklaşım 35000 kilometrelik lpgli kullanımım sonunda (ki bu 35000 kilometrenin her kilometresinde her platformda amanda bu tüp ne güzel bir dalgamaıstroymuş neden daha önce taktırmadım bedavada geziyom hihoho modunda takıldım) ancak 35000 i gördüğümde bir sabah saat gibi motorumdan antin kuntin sesler gelmeye başladığını farkederek soluğu serviste aldım ve acı haber serviste geldi motoru kucağıma almıştım yaklaşım 3500 tllik bir masrafın ardından arabadan soğuyarak aracımı sattım ve gidip sıfır birtane daha aldım totalde ettiğim zarar tüpten elde ettiğim karın çok üzerinde oldu (lpgnin açtığı zararın tamir masrafı,soğuduğum motoru yapılmış aracın satışından ettiğim zarar derken sonuç fena) bilindiği üzere bizim araçların sübapları magnezyum alaşım olarak üretiliyor ve lpgnin yanma odasında ulaştığı ısı değeri benzinden fazla olduğu için benzinin oluşturduğu ısı değerine göre üretilmiş olan sübaplar lpg ile ortalama 0-50000 arasında eriyor (ki malesef bu bilgiyi edindiğimde artık çok geçti) bunlar benim kişisel tecrubelerımdır ve deneyım ile sabittir tüm arkadaşlarım ile paylaşmak ıstedım..