iç dış temizlik yardım

Sonaxin ÜrÜnlerİ gayet baŞarili temİzlİk konusunda kapi İÇİ dÖŞemelerde baŞka tavsİyesİ olan varmi
 
aracın dışını sirkeyle yıkayabilirsin yada sıcak suyla arap sabununu eritip sonrada aracını yıkayabilirsin ( gerçi hazır sıvı arap sabunları marketlerde satılıyor ama tavsiye etmem)

iç kısımlar içinde toz deteryanı köpürtüp köpüğü ile silebilirsin
bazı değişik leke kir çözücü maddeler var onlar bazı tavanlarda tavan bezinin sarkmasına neden olabilir bilginiz olsun.
nerden biliyorsun derseniz başıma geldi komple tavanı yeniden kaplatmak zorunda kalmıştım
 
lütfen araçlarınıza arap sabunu cif onun köpüğü bunun sıvısı gibi şeyler sürmeyin mutfak banyo temizliği yapmıyoruz araçların verniğine boyasına uygun temizleyiciler işin profesyonelleri tarafından bol bol yapılıyor.Sirkede saf şekilde aracımıza zarar verebiliyor. sirkeyi kuş pisliği lekesi ve kireç lekelerinde su ile 1:1 seyrelterek kullanmamız öneriliyor. Bende bu işlerde acemi sayılırım bol bol araştırdım ve yapabileceğimi düşündüğüm bir temizlik kiti ve yöntemi belirledim.

dış temizlik için kullandığım malzemeler:

-Sonax turuncu cilalı şampuan

-Sonax çift taraflı yıkama süngeri

-2 adet kova

-Çok basınçlı olmasa da basınçlı bahçe hortumu başlığı

-Düzgün mikrofiber bez (marketlerde 3 5 liraya satılan kalitesiz hatta 5li 10 lu paketli bezler değil. o bezler araçlarımızı çiziyor. denemek için yeni bir cd nin parlak tarafını silip test edebilirsiniz.)


aracımı en üstten başlayarak çift kova yöntemi ile yıkıyorum. benzinlik köpüğü cif deterjan ve araç için uygun olmayan herşey aracımızın boyasını matlaştırmaya yarıyor. Bildiğim kadarıyla daha fazla yardımcı olmak isterim. Teşekkürler

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 04:21 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 04:12 ----------

lekeleri çıkartmak için ben pasta kullanıyorum. aracınızın boyası çok kötü halde değil ise el ile pasta uygulayarak lekelenmeleri temizleyebilirsiniz. kılcal çizikler ve harelenmelere ne yazık ki çok fazla kol gücü ve sabır gerekiyor. ben başaramadım bunu. Aracınızı parlatmak ve korumak için cila yapmanız gerekiyor 12 ayda veya 50 yıkama sonrası cilalanması öngörülüyor fakat 6 ayda bir yenilemekte fayda var diye düşünüyorum. Cila olarak Turtle Wax PTFE teflonlu cila öneririm. Cila sıvı ve uygulanması kolay. Su itici özelliği var ve temizlik kolaylaşıyor. çünkü toz kir vb. tutunamıyor su ile hemen yumuşuyor. Cilanın ömrünü uzatmak ve parlaklığı hep korumak için ise öneriler üzerine meguiars ultimate quick wax aldım. Bunu her yıkama sonrası uyguluyorum. Uygulamalarla ilgili detaylı bilgi verebilirim. Bahsettiğim tüm ürünleri bauhaus dan temin ettim.
 
Arap sabunu duzenli kullanimda parlaklik sagliyor ve zararsiz. Tabi marketten alindigi gibi jel seklinde degil de ona su katip daha sivi hale getirmek lazim.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Merhaba
Cilanın arabaya çok faydası vardır. Kuş pisligi vb gibi şeylerin yapışmasını önlüyor. Suyu döktügünüzde hemen yumuşayıp temizleniyor.
Ben sonax ürünlerini kullanıyorum.
3 ayda bir sonax güçlü cilayı 2-3 yıkamada bir de sonax hızlı cilayı kullanıyorum. Çok kaliteli ürünlerdir.
 
sonax biraz pahalı ama kaliteli iş yapıyor
 
Bu işin ucu yok öncelikle onu söyleyeyim :)

Kaliteli ve uzun süreli temizlik istiyorsan. Benzinliklerdeki oto yıkama köpüklerini ve fırçaları aracına asla değdirmemelisin, sebebini yazının devamında yazıcam.

Öncelikle aracını 2 kova yöntemiyle ve kaliteli bir şampuanla iyice yıkadıktan sonra durulayıp kurulamalısın. Çizik durumuna göre önce virtus 473 ile çizikleri alıp (Almanlar sert boya kullanır onun için seramik pasta önerdim) pasta artıklarından kurtulmak için de aynı yöntemle tekrar yıkamalısın. Tekrar kuruladıktan sonra virtus 453 ile yada fk1000p ile, elle uygulama yapabilirsin. Virtus 453 hem teflon cila hem de boya koruma görevi görür ve Türkiye şartlarında 2-3 ay etkilidir.

Dış temizliği bu şekilde sonlandırabilirsin. Devam edeceğim çünkü bundan sonra yapılan uygulamayı korumak gerekli. Benzinliklerdeki 1tl ile çalışan basınçlı su makineleri ile kiri iyice akıtıp (2-3 lira gider haliyle :D ) kuruladıktan sonra sonaxın kırmızı kutudaki hızlı cilasını uygularsan alttaki boya korumanın ömrünü uzatırsın. 2-3 ayda bir boya koruma ile uğraşmamak için nano boya koruma da yapabilirsin ama bu iş biraz titizlik ve tecrübe istiyor tabi uğraşmak zevk de verebilir ben o yüzden nano uy, onun için profesyönel olarak uygulama yapan yerlere gitmekte fayda var. Benzinliklerdeki köpükleri asla kullanma çünkü onlar yüzeyde wax nano koruma ne var ne yok söküp atıyor içeriklerinde kuvvetli çözücüler var çünkü aslında o köpükler boyayada zarar verir fakat ucuz oldukları için kullanılıyor. Fırçada zaten verniği çiziyor.

İç temizlikte döşeme temizlemek için koltuk ve döşemeler için atas detap öneririm fakat ürün konsantre ve kirin durumuna göre 1/10 şeklinde sulandırarak kullanmaya başlamalısın çıkmazsa 1/5 ve 1/3 şeklinde gidebilirsiniz fakat rengin açılmasına sebep olabilir kuvvetli çünkü. Daha detaylı temizlik istenirse halı yıkama makinesi de kullanılabilir

Torpido ve plastik aksamın temizliği için amway loc, parlatmak için de atas plak2r öneririm. Köşelerde biriken tozları almak için ise boya badana işlerinde kullanılan ufak fırçaları öneririm.

Bunları önerdim ama bu işlerde kendimi acemi olarak görüyorum ve uygulama yapmadan önce kendinizin de araştırma yapmanızın faydalı olacağını düşünüyorum. Bunun için Google' ye detail turkey yazarsanız oradaki profesyönellerin bu işler için neler yaptığını nasıl yaptıklarını öğrenebilirsiniz :)
 
Dösemelerde bende sampuani önermiyorum güzel temizliyo fakat renkler de inanılmaz değişime uğruyo.
 
Halı yıkama firmaları profesyonel ekipmanlar ile oldukça iyi temizleme yapabiliyor, ayrıca halı yıkama gibi koltuk yıkamada da buharlı sistemleri bulunuyor
 
bende sonax ürünleri kullanıyorum ve tavsiye ediyorum biraz pahalı ama hakkını veriyor...
 
Geri
Üst