Her aracın bir alıcısı muhakkak vardır. Siz de benim gibi astra j severlerdensiniz anlaşılan. Şu an ikinci astra j'mi kullanıyorum, sıfır ya da az kullanılmış bir astra j 1.4t ile mevcut aracımı yenilemek bana hala mantıksız gelmiyor. Tabi ben değiştirme aşamasına gelene kadar sıfır astra j kalırsa
Sıfır km düşünürseniz şu an en fullu sport paket ve eski sportlarla alakası yok, dışında cosmo jantı ve krom cam çerçevesi var, içi de design pakete benziyor. O kadar parayı hakettiğini düşünmüyorum. 2018'e kadar paketler bildiğimiz gibi. Bir de dizele geçme düşüncenizle ilgili şunu sormak istiyorum,
1-Yılda kaç km yapıyorsunuz klişe sorusu. 15-20bin km yapmıyorsanız tasarruf adına çok anlamlı değil.
2-Ne sıklıkta uzun yol yapıyorsunuz? Yeni nesil dizeller uzun yol sever. Ağırlıklı şehir içi kullanıyorsanız dpf/egr ile uğraşıp durursunuz.
Benzin 6,99tl mazot 6,68tl arada çok fark kalmadı. Dizeller artık avrupa ülkelerinde bir bir yasaklanıyor. Ve ülkemizde de yeni modellerde dizel motor seçeneği sunulmuyor. Tabi ki seçim sizin ama malesef dizelin pek bir ömrü kalmadı kanımca....
Ben 2 yıllık bir 1.6 cdti 136hp otomatik şanzıman kullanıcısı olarak bu motor şanzıman kombinasyonunu önermiyorum. Çünkü bu saydığım dezavantajlara ilaveten çok yakıt yakıyor. Manuel ve start stoplu tercih ederseniz yakıtı otomatikten epey düşük. İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz