İkinci elde fiyatlar baharda ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tosAstra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tosAstra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar hükümet teğet dese de kriz malum...otomobildeki daralmaya karşı abd, avrupa hükümtleri tedbir alıp şirketlerini kurtarmaya çalışırken bizim hükümet otomobile en küçük bir destek göstermedi...göstereceğede benzemiyor..

Malum baharla birlikte piyasa hareketlenir ama bu bahar sizce ne olur?
Hükümet firmalara destek sağlarsa ya da sağlamazsa ikinci elde ne olur...dolar altın yüksek kimse araba almıyor...herkes beklemede...

sizce ikinci elde fiyatar ne yönde...

kişisel fikrim hiç bişey olmaz busene böyle gider hersene baharda yaşanan canlılık busene kesinlikle yaşanmaz işsizler kervanına hergün yığınla insan ekleniyor kimse uzun vadeli borçlara girmiyor para harcamaktan kaçınıyor ev ve araba fiyatları dahada düşecek..

galerici arkadaş parası olana kriz yaradı dedi geçen gün...lüks araba satışları artmış...ama orta sınıfta herkes beklemede dedi...satacak olanlarda elden çıkarıyor ya da biraz daha bekleyeyim derken fiyat düşürüyor bahardan sonra kriz daha da derinleşirse fiyatlar dibe vurur diyor...

bana göre ikinci el daha da ölü olucak gibi geliyor..herşey ortada çünkü..altın,döviz almış başını gidiyor...kuyumcular altın bozmuyorlar yaw...bu durumdan o duruma geçmek bahara değil,belki diğer bahara anca nasip olur..

satmaya kararlı olan şu an 26000 e vereceği arabayı 24-23 000 e kadar inip satıyor....fiyat düşürüyor herkes sanırm böle giderse baharda daha da düşer...

2008 sonlarında krizin bitim tarihi için 2009 haziran diyenler şimdi 2010 haziran diyorlar Türkiye'nin en çok dış borç ödeyeceği sene 2009muş. bunun için vergiler v.s. artar böylece otomobil fiyatlarıda düşer. TAbi ki parası olana yaradı kriz. Ankara'da Etimesgutta 6+2, kapalı garajlı daire 90.000TL'ye ama alıcı yok!

2008 sonlarında krizin bitim tarihi için 2009 haziran diyenler şimdi 2010 haziran diyorlar Türkiye'nin en çok dış borç ödeyeceği sene 2009muş. bunun için vergiler v.s. artar böylece otomobil fiyatlarıda düşer. TAbi ki parası olana yaradı kriz. Ankara'da Etimesgutta 6+2, kapalı garajlı daire 90.000TL'ye ama alıcı yok!

+ Katılıyorum.

Sıfır araç satışları zaten herkesin malumu.. Yeni çıkan modellere bile talep yok.

Ama ikinci elde birşeyler değişebilir; distribütörlük yapan büyük bütçeli pek çok şirket ikinci el piyasasına cazip açılımlarla girmenin planlarını yapıyor.

Yalnız benim bi sorum olacak arkadaşlar; büyük vilayetlerde galeriler takas yapıyorlarmı? Takas piyasası halen işliyormu? yoksa para peşin, kırmızı meşinmi?

Sıfır araç satışları zaten herkesin malumu.. Yeni çıkan modellere bile talep yok.

Ama ikinci elde birşeyler değişebilir; distribütörlük yapan büyük bütçeli pek çok şirket ikinci el piyasasına cazip açılımlarla girmenin planlarını yapıyor.

Yalnız benim bi sorum olacak arkadaşlar; büyük vilayetlerde galeriler takas yapıyorlarmı? Takas piyasası halen işliyormu? yoksa para peşin, kırmızı meşinmi?

ankara için konuşayım, ewt takas hala işliyor. ama 30oootl lik arabana 22-23 veriyorlar. yani galeri dışında satmak çok daha avantajlı. 06 model cdti ım vardı astra. galeride bi bmw için görüşmüştüm. arabama 22 lira verdiler. çıktım gittim tabi. bi hafta sonra da 28e sattım. buyurun pay biçin....

yorumlara bakılırsa, f kasa astra almak isteyen biri, 2009 sonunu beklerse avantajlı cıkacak gibi görünüyor. mesela ben!

Geri