Arkadaşlar ileri sürüş teknikleri eğitimi de bir Diksiyon Eğitimi gibidir. Türkçe'yi doğru konuştuğumuzu sanarız ama o kadar çok hata yaparız ki bunu yalnızca eğitimi alınca anlarız. Herkes kabul edebilir ki hepimiz bu konuda çok zayıfız. En basitinden Arapların bile yolda sekiz çizerek gittiğini görüyoruz. Bazıları diyecek ki Araplarda para çok, vura kıra öğreniyorlar ama onlar da temel bir eğitim alıyorlar. İşte yolda araç kendi halinde kaymaya başlayınca araca hakim olabilmek çok önemli birşey. Keşke ehliyet alırken bu tarz eğitimler verilse. Ya da bu kurs sahipleri sürücü kursları ile anlaşmalı çalışsa..
Bu arada Mustafa bey hazır burdayken ben de size bir soru sorayım. Kavşaktan 2.vites çıkıp el freni ile aracı kaydırdıktan sonra ters direksiyon hareketi ile araca kontra verme esnasında araç neden devrilir gibi olur yani sağa sola sallanır gibi olur? Kontra esnasında el frenini çekilmiş vaziyette unutmaktan olayı mı?
Bu arada Mustafa bey hazır burdayken ben de size bir soru sorayım. Kavşaktan 2.vites çıkıp el freni ile aracı kaydırdıktan sonra ters direksiyon hareketi ile araca kontra verme esnasında araç neden devrilir gibi olur yani sağa sola sallanır gibi olur? Kontra esnasında el frenini çekilmiş vaziyette unutmaktan olayı mı?