İlk çalışmada rolanti devir oynaması.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baris81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baris81

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2010
Mesajlar
186
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
http://www.youtube.com/watch?v=CAbZxSo26Qs

daha önceden sabah ilk çalışmada motor soğuk iken rolanti devir oynaması vardı.
Uzun yola gittim geldim, 2000 km bu gidiş dönüşte sonax dizel sistem temizleyici kullandım. (ve petrol ofisinden mazot kullandım) ve bu uzun yol dönüşü bu problem devir oynaması problemi geçti. çok denemeye fırsatım olmadan, hemen sonra çok tıkalı olan, boğaz kelebeği, egr ve manifolt temizliği yaptırdım. fotoğrafları aşağıdaki linkte

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=90571

Bunu yaptırdıktan sonra depo tamamen boştu mazot lambası yanıyordu, ve ustanın 4-5 saat uğraşınından sonraki temizlikten sonra ilk çalıştırmada ustanın yanında yapmadı, sonra, opetten mazot aldım (opet maslak) ve bu katkıyı koymadım. şuanda gene aynı problem var. motor soğuk iken devir oynaması. ayrıca yolda giderken yokuş aşağı 5 vites gaza basmazken çok hafif silkelenme yaptı, Acaba mazot ile alakalımıdır ?? yoksa enjektörlerle alakalı birşey olabilirmi?
Ayrıca dipnot olarak bu temizlikleri yaptırdıktan sonra yakıt tüketimim düştü.
 
Son düzenleme:
moturun bir yerden hava alıp almadığına baktırmanızı tavsiye ederim bende birkeresinde aynı sorunu yaşamıştım
 
kontrol ettiğimde, gözle görünür bir hava alacak yer yok hortumları falan sağlam takılmış. bunun haricinde nasıl baktırabilir?
Bunun haricinde istanbul içi karma trafikte aynı trafik ve kullanım şartlarında yol bilgisayarını demeke için sıfırladım. temizlik öncesi ortalama tüketim en az 5.1 gösteriryordu, şuan 4.4 gösteriyor.
 
77027702

moturun bir yerden hava alıp almadığına baktırmanızı tavsiye ederim bende birkeresinde aynı sorunu yaşamıştım

bunu sünger ile deterjanlı köpük yapıp bağlantı yerlerine sürsem o köpükten anlarmıyım. sizde nasıl anladılar nereden hava kaçıtıyor veya alıyor.

Hafif Silkelenme olayını genelde Düşük 1-2 viteste gaza basınca 1.70 den yukarı devirlenirken yapıyor bunun haricinde vites büyüdükçe 1.7-1.8 devir arası da yapıyor ama daha az hissettiriyor. 1.9 - 2 bin devir sabit veya 2.0bin devir üzerinde sürekli sabit süratti devirlerde kesinlikle yapmıyor.
motor yolu hava alsa herhangi bir devirde sürekli olarak bu silkelenmeyi yapmazmıydı ?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst