İlk çalıştırmada gelen çıtırtılı ses.

Askerin Emaneti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar arabam 1998 vectra cd. Aracımı ilk çalıştırmada önden sol taraftan motordan çıtırtılı bir ses geliyor.Belli bir ısıya ulaştığında normale dönüyor.Her zaman ilk çalıştırdığımda oluyor.Yaklaşık bir aydır bu şekilde.
İlk çalıştırmada gelen bu çıtırtılı ses nerden kaynaklanıyor olabilir.Bir fikir verirseniz memnun olurum.

tıkırtıdan kastın dikiş makinesi gibi bir ses ise iticilerden dir muhtemelen.İticileri değiştirmen gerekiyor ve eğer değiştirteceksen takım olarak değiştir.

Motor yağını kontrol et.Yağ eskimişse veya azalmışsa motor yağlama yapana kadar ses gelebilir.

Motor yağını kontrol et.Yağ eskimişse veya azalmışsa motor yağlama yapana kadar ses gelebilir.

Motor yağını değiştirmeden önce de aynı ses vardı.Cumartesi günü castrol magnetik 10/40 yağ değiştirdim aynı ses hala geliyor.Anlamış değilim.

O zaman iticilerden geliyodur.Bu arabamdan önce 94 astra vardı.O arabada başıma geldi.Ustaya götürdüm bişey olmaz sonra bakarız dedi.Sonra ondanmı başka bir nedendenmi bilemiyorum araba supap kesti,Supap kesince piston patladı vs.Bence ihmal etme.

O zaman iticilerden geliyodur.Bu arabamdan önce 94 astra vardı.O arabada başıma geldi.Ustaya götürdüm bişey olmaz sonra bakarız dedi.Sonra ondanmı başka bir nedendenmi bilemiyorum araba supap kesti,Supap kesince piston patladı vs.Bence ihmal etme.

Bu iticiler dediğiniz ne oluyor.Pek anlamadım.Biraz açıklayabilirmisiniz.

Benim bildiğim kam mili supapları açıyor,supapların kapanmasını ise bir takım yay grubu sağlıyor.Bu yaylara itici deniyor.Yayın özelliği bozulmuş ise supabı kamın üzerine iyi basamıyor.Kimi zaman supap kafası kamdan ayrılıyor.Tekrar yerine otururken bahsi geçen sesi çıkarıyor.Yinede ustaların yorum yapması daha doğru olur.

Benim bildiğim kam mili supapları açıyor,supapların kapanmasını ise bir takım yay grubu sağlıyor.Bu yaylara itici deniyor.Yayın özelliği bozulmuş ise supabı kamın üzerine iyi basamıyor.Kimi zaman supap kafası kamdan ayrılıyor.Tekrar yerine otururken bahsi geçen sesi çıkarıyor.Yinede ustaların yorum yapması daha doğru olur.

Paylaşmın için sağol.Ustalar bu konuda ne düşünüyor.

Geri