İmmobilizer pekte bir işe yaramıyor heralde ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdem34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 hafta önce tanıdığım bir kişinin golf'ünü çaldılar.Hemde misafirlik için gittiği bir yerde,tabiri caiz ise ayak üstü olmuş...
Bizim anlayamadığımız tek nokta şu;immobilizerli bir arabayı bu kadar rahat çalıştırmak mümkünmü ?
Şayet bu kadar kolay ise ne gibi tedbirler alınabilir ? bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa memnun olurum .

sn erdem34 ;
Önce geçmiş olsun . Bende yeni araba aldım ve bana aldığım yerdeki bayi aynen şunu söyledi yeni arabalardaki immobilayzırla düz kontak bile yapmak imkanı yok , ancak araba çekici ile götürülebilir diye söyledi. Ozman şu akla geliyor sizin arkadaşınızın arabası kaç yılının arabası acaba eski seneleremi ait ? Eğer bizim bayinin söylediği doğru ise arkadaşınız arabanın anahtarını arabada unutmasından başka bir ihtimal gelmiyor . Eğer bayinin söylediği palavra ise çalanlara hiç birşey engel olamaz diyebilirim. Kusura bakma başka türlü yardımcı olamıyorum.

Saygılarımla

Çekici ile götürüyorlar.
Bende palio vardı bir gün yolda elektirik aksamı kitlenmişti. kapıları kitleyip immobilizeri devreye sokmuştum. Tofas servisini bekledim adamlar geldinde 1 saat düz kontak yapmaya çalıştılar olmadı. Ustanın dedigi "abi keşke immobilizeri devreye sokmasaydın." Çekici geldi götürdü arabayı.

sn erdem34 ;
Önce geçmiş olsun . Bende yeni araba aldım ve bana aldığım yerdeki bayi aynen şunu söyledi yeni arabalardaki immobilayzırla düz kontak bile yapmak imkanı yok , ancak araba çekici ile götürülebilir diye söyledi. Ozman şu akla geliyor sizin arkadaşınızın arabası kaç yılının arabası acaba eski seneleremi ait ? Eğer bizim bayinin söylediği doğru ise arkadaşınız arabanın anahtarını arabada unutmasından başka bir ihtimal gelmiyor . Eğer bayinin söylediği palavra ise çalanlara hiç birşey engel olamaz diyebilirim. Kusura bakma başka türlü yardımcı olamıyorum.

Saygılarımla

Araç 2004 modeldi kardeşim.Araba park halindeyken çalındı anahtar üstünde diilde.Bizimde aklımıza çekiciyle götürmüşlerdir diye gelmio diil.Yetkili servisler kesin konuşuolar ama '' hırsıza kilit olmaz '' die boşuna dememişler .
çalan bi şekilde çalıo...

Çekici filan hikaye. İmmobilizer'i filan aştı hırsızlar. Siz anahtarıcıda anahtar yaptırdınızda immobilizer chip'ini nasıl kopyalıyolar? Teknoloji de herşeyin bi çaresi vardır :) İmmobilizer'e güvenmeyin...

immobilizierli arabanın çalınması kolay değil ama imkansızda değil bunu unutmamak lazım ,araç satışlarda kötü niyetliler için söylüyorum tek anahtar var denip öteki verilmiyor alan adamın adresi vb bulmak zaten kolay sonra satıcı ve elemanları gidip uygun zamanda aracı çalıyorlar,böyle birkaç olay duymuştum, çekiciyle götürmekte bir seçenek tabi.

Çekici filan hikaye. İmmobilizer'i filan aştı hırsızlar. Siz anahtarıcıda anahtar yaptırdınızda immobilizer chip'ini nasıl kopyalıyolar? Teknoloji de herşeyin bi çaresi vardır :) İmmobilizer'e güvenmeyin...

şu altı çizgili olan kısmı biraz açarmısınız???

Ben guvenmıyorum immobilizer a her zaman baston kilidimi takarım :D

İmmobilizer hırsıza engel olmaz sadece işlemin biraz daha uzun sürmesine neden olur. Ne arabalar götürüyorlar 2004 golf ü götürmekte ne var ki. Çoktan çözmüşlerdir onu.

Geri