İmmobilizer pekte bir işe yaramıyor heralde ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben guvenmıyorum immobilizer a her zaman baston kilidimi takarım :D
immo güvenmiyorsun ama baston kilide güveniyorsun yani :):) baston kilit görünce inadına onu çalıyorlar haberin olsun, inatlaşma olarak algılayıp hırs yapıolar hırsızlar... :) :)

reklamları seyretmiyor musunuz siz arkadaşlar,
"impolipayzır" olsun abi fark etmez, alarm da çalıyor, çalsın abi biz oynuyoruz o müzikte arkadaşlarla.. :) çok güzel bir reklamdı, doğruydu ve güldürüyordu beni :) "impolipayzır" da olsa alarm da olsa baston da olsa fayda etmez, tek ve kesin çözüm "KASKO"... nasıldı o söz, sigorta yaptırmayacak kadar zengin değilim... :)

immo güvenmiyorsun ama baston kilide güveniyorsun yani :):) baston kilit görünce inadına onu çalıyorlar haberin olsun, inatlaşma olarak algılayıp hırs yapıolar hırsızlar... :) :)

reklamları seyretmiyor musunuz siz arkadaşlar,
"impolipayzır" olsun abi fark etmez, alarm da çalıyor, çalsın abi biz oynuyoruz o müzikte arkadaşlarla.. :) çok güzel bir reklamdı, doğruydu ve güldürüyordu beni :) "impolipayzır" da olsa alarm da olsa baston da olsa fayda etmez, tek ve kesin çözüm "KASKO"... nasıldı o söz, sigorta yaptırmayacak kadar zengin değilim... :)

zuahauhauahu :D evet onlar bizden çok takip ediyolardır bence.adamın işi bu.kasko özdeyişi de çok haklı gerçekten.parası çok olan yaptırmasın :)

şu altı çizgili olan kısmı biraz açarmısınız???

Sanırım sen anahtar işiyle uğraşıyorsun Samet. Niye üzerine alındın bilmiyorum. Anahtarcıları zan altında bırakacak birşey söylediğimi sanmıyorum. Anahtarcılar bu chipleri kopyalayabildiğine göre immobilizer aşılamaz bir güvenlik önlemi değildir demek istedim.

teknoloji çok çabuk ilerliyor hızını yakalamak mümkün değil ama bizim hırsızlar o teknolojiye ulaştılarsa ciddi korkmak lazım.:(

abicim immobilizer ı devre dışı bırakabilen bir hırsız , niye gidip 2004 golf u çalsın.bu işler kolay değil arakadaşlar. muhtemelen aracı çalıştırmadan çekiciyle aldı.

60 dakikada 17 adet immobilizerli aracı çaldıkları bir video vardı. mercedesinden tutun volvosuna kadar. hırsıza kilitmi dayanır.

Arkadaşlarımızın çoğu "immobilizer hırsıza engel olmaz" demiş ama nasıl olduğundan bahsetmemiş. Tamam hırsıza kilit olmaz ama konuyu biraz açsanız da ona göre tebbir alsak. Tamam kasko yaptırdık, başka ne gibi tedbirler almalıyız. Baston kilite ben de inanmıyorum. İmmobilizerın üstesinden gelen bir hırsız için baston kilit nedir ki? Bir arkadaşımızın dediği gibi bu durum da hırsızı tahrik eder. Belki de hırsız şöyle düşünür; Araçta hem immobilizer hem baston kilit var o zaman demekki araçta değerli bir şey var. Hani babalarımız bir zamanlar araba teyplerinin üzerini toz bezi ile gizlerlerdi. Hırsız bezin altında kaliteli bir teyp olduğunu sanarak araca girer, bezin altında kıytırık bir teyp çıktığını görünce sinirden teyibi orada parçalar almadan giderdi. Eeee hırsızında bir karizması vardır.

immoyu adamlar aşalı uzun zaman oldu.Saab oto hırsızlarının en çok zorlandığı araç onun bile kapısını 17 küsür saniyede açıyolardı(bi videoda izlemiştim) ki çalıştırması 10 dk sürsün ne çıkar.Kasko şart zaten o allahın emri fakat, istanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar için hani buda sizi korumaz ama doğanlara falan yaptırdıkları gizli kontak olayı var belki bi çare.

Sonuçta aküden kontağa elektrik gelmediği için çalıştırma imkanı yok, ancak gizli kontağı bulursa yada farkederse kasko poliçenize sarılmaktan başkada çare yok... :)

Geri