İnanmıyorum :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.Sanırım sorun büyük!Babam bana hep"oğlum acık bırakma şu parkları.Bak bitirceksin o aküyü"derdi de inanmazdım.Ama sanırım babam haklı çıktı.Biraz önce arabanın kapısını açtım,camları açıp müzik açtıktan sonra bagajı düzelttim..Hatta 2 kez teyp kapandı ve yeniden açıldı ama pek önemsemedim bunu.İşim bittikten sonra çalıştırmak için arabaya bindiğimde göstergeler çok silik duruyodu.Marşa bastım tıkkk yok.Araba çalışmadığı gibi hiç bi tepki bile vermedi.Camları kapatmaya çalıştım çook yavaş kapandı.İndim kapıyı kilitledim ama o da normalden farklıydı....Ne yapmam lazım?Babam görmeden halletmeliyim bunu:( Başka bi arabadan aku bağlantısı yapıp biraz çalıştırsam düzzelir mi acaba???

Hemen başka bir arabadan takviye yapıp biraz dolaş arabayla:)Herhalde kurtulur akü.Ne kadar zamandır kullandığına,daha önce böyle deşarj olup olmadığına da bağlı tabii.Ustalarımız daha iyi bilirler..

Şuan tanıdık kimse yok burda ama akşama doğru gelirler.O zaman yapsamm olur mu?Birde gerçekten parklar ve teyp mi neden olmuştur sizce?

aman takviye yaparken dikkat et yakma makinayı...
kablon yoksa bi taksiciye 5-10 ytl verirsin :D

başka arabadan aktarma yaparken aman kutupları karıştırma,marşa basıp diğer aküyü ayırdıktan sonra 15-20 dk. tüm elektrik tüketen radyo-teyp,klima,farlar ve sisler iç aydınlatmalar,kapı üstü aydınlatmaları kapatıp arabayla dolaşırsan akü biraz kendine gelir ama yapacağın en iyi iş akücüye gidip akünü ölçtürüp gözleri sağlamsa şarja bırakmak,onlar sana emanet akü verir...

Gözler sağlamdır diye tahmin ediyrm.Çünkü aracı fazla kullandığımız yok.2001 olmasına rağmen hala 33.000 de.Fakat ben o işlerden hiç anlamam.Bizim komşu biliyorsa o yapar ancak.Birde çıkıp dolaşırken tekrardan bi sorunla karşılaşırsam iş büyür.O yüzden durduğu yerde çalışsa olur mu?

birde daha 1 hafta önce yıkarken bakmıştım aküye ve tamamen yeşildi(ışık).Yani nasıl oldu böle bişey hala anlayamadım?

Arkadaşlar bu arada bilgi ekranında "safe" yazısı çıkıyor

akülerin ömrü genel olarak 2-4 yıl arası eğer hiç değiştirmediyseniz sağlam ve şarjlı görünse bile daha çabuk boşalır,eğer aküyü çıkarmazsanız bir sorun yaşamazsınız ama çıkartırsanız ki şarja bırakacağınız zaman mecburen çıkacak radyo ve varsa cd changer code girmeniz gerekecek,unutmadan aktarma yaparkende kontağın kapalı olmasına ve hiçbir cihazın çalışmıyor ve kapalı olmasına ve kutupların ters bağlanmamasına dikkat edin,marşa bastıktan sonra en iyi şarjı hareket halindeyken gaz pedalına bastığınızda yapar,durduğu yerde çalışsada olur ama akü daha çabuk biter ertesi gün marş almayabilir,birde arabada kaçak varmı diye servise baktır eğer kaçak varsa araba bir iki gün çalışmazsa bile akü boşalır...

"safe" yazısı çıkıyorsa radyo codu girmen gerekiyor...

Geri