ince yanak kullananlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meftunn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
195/50/16 yada 195/45/16 lastik takmayı düşünüyorum.. forumdan bir kişiye sordum saolsun yardım oldu fakat genel bi araştırma daha yapmak istedim...
bu ölçülerde yada buna yakın ince yanak lastik kullanan ve kullanmış olanlar avantaj ve dezavantajlarını paylaşabilirler mi?

yani bu çukurların tümseklerin janta lastiğe etkisi.. yol tutuş falan..
tecrübelerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

genelde kullandığın yollar pek düzgün değilse 45 biraz ince gelir yolu direk hissetmeye başlarsın alttakımı yorarsın..ince yanakta virajlarda jantın lastiğin üzerine yatması daha az olacağından direksiyon tepkileri daha net olur..

195,40,16 kullanıyodum asfallti hıssettırıyo suspasyon kutuk gıbı jant daha kolay hasar alıyo esneme payı az 40 yanakta
205,50,16 kullanıyorum hem suspansyon ıyı hem yol tutuşu 40 yanaklari kollamak zor ;)

benim alıcağım 45 yanak.. keşke 50 yerine 45 için süspansiyon ve yol tutuş iyi deseydiniz bi rahatlama gelirdi bana :) şimdi 50 iyi 40 kötü 45 arada bi yerde :D

Belki tam olarak konuyla alakalı değil ama vectra b min orjinal lastik ebadını bende değiştirmek biraz daha büyütüp yanak kalınlığını inceltmek istiyorum.Ancak lastiğin yuvarlanma direncinin artıp aracın daha fazla yakmasından korkuyorum.Lastik ölçülerinizi seçerken bu hesaplamaları nasıl yapıyorsunuz acaba?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Saygılar..

lastik jant değiştirme olayına ya da mod olayına girildğinde yakıt konusunu düşünmemek gerek;)
her türlü sarfiyatta artış olur..

Belki tam olarak konuyla alakalı değil ama vectra b min orjinal lastik ebadını bende değiştirmek biraz daha büyütüp yanak kalınlığını inceltmek istiyorum.Ancak lastiğin yuvarlanma direncinin artıp aracın daha fazla yakmasından korkuyorum.Lastik ölçülerinizi seçerken bu hesaplamaları nasıl yapıyorsunuz acaba?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Saygılar..

bu adresteki hesap kısmından şuanki lastik ebatlarınızı 195/60/15 gibi girip istediğiniz yeni ölçüleride yanına girip kıyaslama yapabilirsiniz..
hemen rakamları yazdığınız yerin altında 'mm'(milimetre) kutusunu işaretlerseniz lastik çapı jant çapı yanak genişliği gibi değerler daha anlaşılır olur.. yeni jantla eski jant arasında yüzde ne kadarlık fark olduğuda aşağıda yazar.. 1 inc jant büyütme ve yeni alınan lastiklerin kaliteli olmasıyla michelin saver yada energy gibi yakıt tüketiminin pek değişceğini sanmıyorum..
dün arkadaşım vectra b 2001 2000motor cdx ine 195 tabanlı lastik aldı orjinalinden.. o da gaza gelmişti büyütüyüm hatta jantıda değiştiriyim falan die ama vazgeçti.. he bide michelin yumuşak olduğu için ince yanak lastikte biraz tehlikeli diolar.. patlama balon yapma riski falan yani.. ben 13 inc gibi 3. dünya ülkelerinde satışa sunulan jant kullandığım için böle bi değişikliğe girmek istiorum.. yoksa 15 jantım olsa hiç ellemezdim şahsen

ince yanak araca çok yakışıyo ama ah şu Türkiye yolları yok mu??? öldürüyo insanı...

195 65 15 ten 215 45 17ye çevirdim yazlıkları 195 65 15e göre 0.5cm yükseklikten düştü 0.5cm tabanı genişledi ve virajlarda yoltutuşu bayağı bir arttı. Süspansiyonda fazla bir düşüş olmadı 32ye göre38 hava ve 65yanağa göre 45 yanak takıyorsan illaki olur ama benim eski lastiklerim sert olduğu için fazlada belli etmedi.W Desen ve çift su kanallı memnunum,birkaç gün başka bir lastiği kullandım memnun kalmadıydım.Çekiş falanda düşmedi sessiz yoltutuşu arttı orj.yakın ölçüler kasislerden geçerken dikkat edecen.İnt.lastikçi sitelerinde hesaplama yapabilirsin.

Son düzenleme:
Geri