ince yanak kullananlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
215/40/17 kullanıyorum aldığım güne lanet ediyorum arac günbe gün dökülüyor, sakın ince yanak lastik alma çok pişman olursun çünki ince yanak almakla iş bitmiyor ,aracını lastik ve jant ölçülerine göre yay alarak alçaltmanda gerekecek sonuç boş yere masraf ve konforsuz,gürültülü ve sarsıntılı kullanım :(

Son düzenleme:
çeken bilir acısını:)
sorma Serdar lastik ve jantı aldığım yer bir tanıdığın arkadaşı idi adam yalvardı abi görüntü için değmez bu kadar ince yanak almaya bak pişman olacaksın dedi ama yine de adamı dinlemedik :) al sonuç ortada şimdi de ağlıyorum :)

205 45 16 kullanıyorum allaha şükür sorunum yok asflalt seside o kadar almıyorum belkide lastiklerin kaliteli olmasındandır ayrıca yayda var süspansiyonda çok iyi :)

195 45 R 16 kullanıorum :)

abi zorluorum zorluorm yanlayamıorum :)

virajlarda performans süper, kasis olayında da abartacak derecede fark yok, ancak jant ve lastiğiniz sağlığı için çukurlara dikkat... girmemeye özen gösterin,

195,40,16 kullanıyodum asfallti hıssettırıyo suspasyon kutuk gıbı jant daha kolay hasar alıyo esneme payı az 40 yanakta
205,50,16 kullanıyorum hem suspansyon ıyı hem yol tutuşu 40 yanaklari kollamak zor ;)

eski yanak ölçünüz 78 mm 'miş şuanki 102.5mm
195 lik lastikte 50 yanak koyunca 97.5 mm lik bi yanak değeri elde ediliyo.. yani sizin emniyetli dediğiniz değere yakın.. buna sevindim

ama hesaba göre cengiz abinin yanak genişliğide 86mm... 97.5 e çokta uzak deil yani.. buda üzücü

45-50 yanakda kaliteli bi lastik tercih edersen fazla sorun olmaz,ben corsa c me 195-45-16 marshall lastik takmıştım aynı gün lastiğide jantıda geri verdim,sonra 195-50-15 maxis taktım,lastiğin görünüşü gayet iyidi,v desenliydi ama çok sertti,maxisleride söktürdüm toyo taktım gayet memnunum,toyo yumuşak lastik vede japon malı.bridgestone,michlein,dunlop,goodyear ve toyo bu markalarda fazla sorun olmaz.

meftun bence 50 yanak koymalısın kimseyi dinleme kullanan bilir corsa 1.2ler 15 inçi çevirmez diyen kendini bilmezlerde çok nede olsa bizdeki motor mobilet motoru nasıl taşısın dimi :eek: :) sen takılma tak 195/50/16 ;) bak rahatına

Bende 195 50 15 Kullanıyorum. Memnunum ama jantlarımda yamulmalar başladı çok çukura düşüyorum. 40 hatta 45 felan alma. Lastik en başta ilk süspansiyondur.

meftun bence 50 yanak koymalısın kimseyi dinleme kullanan bilir corsa 1.2ler 15 inçi çevirmez diyen kendini bilmezlerde çok nede olsa bizdeki motor mobilet motoru nasıl taşısın dimi :eek: :) sen takılma tak 195/50/16 ;) bak rahatına

:))) tmmdır yüksel... 195 45 16 orjinal ölçüye çok yakın ama daha güvenli olması için 50 yanak takıcaz..

Geri