InSP - Inspection uyarısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pexmanq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bendede kontağı açtıgım zaman InSP yazıyor sonra Km geliyor bende normal birşeydir diye onemsemıyordum yoqsam o bakım zamanı gelmiş mi demekmiş

Evet servis,bakım zamanı gelmiş diyor.;)

Arkadaşlar aracımı 30bin bakımına soktum.

Şuan itibariyle aracım 38.500km ama 500km önce insp yazısı çıkmıştı umursamamıştım.

Şimdi aracımı servisemi sokmam gerekir?

Kafam karıştı daha 6.500km var aracı bakıma goturmeme neden boyle birşey oldu acaba?

Arkadaşlar aracımı 30bin bakımına soktum.

Şuan itibariyle aracım 38.500km ama 500km önce insp yazısı çıkmıştı umursamamıştım.

Şimdi aracımı servisemi sokmam gerekir?

Kafam karıştı daha 6.500km var aracı bakıma goturmeme neden boyle birşey oldu acaba?

Bir önceki sevis yazılımını silmeyip yeni servis yazılımını girmemiş olabilirler,yada yapılan son servis km girişini yanlış girmiş olabilirler.;)

arkadaslar insp yazisi ciktiginda silmeyle deyilde gidip bakimini yaptirsaniz daha iyi olur sonra baska sorunlara yol acar

iyide hocam 30bin bakımına girdim 5ay önce şimdi aracım 38bin kmde ve bu yazı çıktı ne yapmam gerek?

Kafam karıştı...

uyarının nasıl kapatılacağını arkadaşlar belirtmişler konuyu baştan incelersen bulursun ayrıca çokta önemli değil bu uyarı ben aracı sıfır aldığımda ilk 5000 km de tam 5 kere insp uyarısı verdi 1500 km de bile:) servise sordum takılır o kafasına göre fazla önemsemeyin dediler:)

uyarının nasıl kapatılacağını arkadaşlar belirtmişler konuyu baştan incelersen bulursun ayrıca çokta önemli değil bu uyarı ben aracı sıfır aldığımda ilk 5000 km de tam 5 kere insp uyarısı verdi 1500 km de bile:) servise sordum takılır o kafasına göre fazla önemsemeyin dediler:)

Servise gittim ayarlattım arkadaşlar. Problem değilmiş öyle yılı gelmişler daha önceden ayarlanmamıs dedıler.

Arkadaşlar Bugün benim de INSP uyarım yandı

Ama Bu INSP ışığı yanma zamanı neye göre belirlerniyor.
Yanma zamanları ECU da sabit kayıtlı mı.
Yoksa en son sıfırladığı km'ye göre mi yanıyor.

Eger en son sıfırlanmaya göre yanıyorsa
Bakım KM sinde sıfırlayayım.
Bundan sonra normal zamanında yansın düzene girsin.

Arkadaşlar Bugün benim de INSP uyarım yandı

Ama Bu INSP ışığı yanma zamanı neye göre belirlerniyor.
Yanma zamanları ECU da sabit kayıtlı mı.
Yoksa en son sıfırladığı km'ye göre mi yanıyor.

Eger en son sıfırlanmaya göre yanıyorsa
Bakım KM sinde sıfırlayayım.
Bundan sonra normal zamanında yansın düzene girsin.
Benimki 49.000de yandı Cengiz ve 50.000de kurtuldum bu ınsp yazısından,birdaha 50.000de görüşürüz dedi (Insp 50.000yazdı )ve gitti,birdahada görüşmedik işin ilginç yanı 50.000den öncede hiç yanmadı.Bence bakım km.de sıfırla. http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=34845 Buradada aynı konu bizim başımıza bela olmuştu....

Geri