İstediğin plakayı alma işi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilsiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Maliyeti ne olur :D

ben diyim 100 milyar sende 150 :D

vay be o kadar olur mu. Geçen çekirgede bir bayanın kullandığı nissan qashqai'de gördüm 16 BJK .. nissan qashqai'nin fiyatı o kadar değil:) bence 10-15 milyara hallolur.

ben akçakocada yaptırdım trafik işlemlerimi. emniyetteki kişiler istersem eski plakalardan seçim yapabileceğimi, ancak sıfır araç alıp da eski plaka taktırmamamı önerdiler. belki sonra bir şey çıkar kardeş sen işini sağlama al bence dedi polis memuru. ben de sıfır daha önce hiç kullanılmamış plaka aldım. onu da sıradan veriyorlar ayrım yapmıyorlar. para istemiyorlar. işlemini hemen yapıyorlar. burdan akçakoca emniyet müdürlüğüne teşekkür ediyorum...

evet bazen eski plakaya kesilen ceza yeni araca rücu edebiliyor sanki böyle bir şeyler okumuşdum nette

Hadi bakalım

Ayrı bir konu açmayalım bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim il dışından plaka almak nasıl oluyor mesala kayseride BA yok hiç piyasada yok öyle bir plaka sürülmemiş bu durumda BA sıfır km araca Ankara'dan almak istedim ne gibi işlemler yapmak lazım plakayı almaya Ankarayamı gidecez yoksa birilerine vekalet mi verecez?

acıkcası şasırdım ben alamadım istedigim plakayı bana denilen soy ismini yazdırabilirsin ama maliyeye yılık 750 tl ödeme yapıcakmısım. oda agır geldi vaz gectim

Ayrı bir konu açmayalım bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim il dışından plaka almak nasıl oluyor mesala kayseride BA yok hiç piyasada yok öyle bir plaka sürülmemiş bu durumda BA sıfır km araca Ankara'dan almak istedim ne gibi işlemler yapmak lazım plakayı almaya Ankarayamı gidecez yoksa birilerine vekalet mi verecez?

adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde adresiniz hangi il ve ilçeyse orada trafik işlemlerini yaptıracaksınız. başka yer yapmıyor artık ben arabayı ankarada aldım plakası 06 olsun diye. adres düzce göründüğünden belgeleri alıp tekrar düzceye geldim plakaları çıkarıp gidip aracımı teslim aldım.

Konuyu okumadım ama ben de bilgi vereyim,verilmiş olma ihtimali olsa da. Yeni araç aldıgımız için konuyu iyice öğrendim.

Öncelikle almak istediğiniz plaka hangi ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı o belirleniyor.
Biz AOA aldık , 3 harfli A ile başlayan plakaların çoğu Gaziosmanpaşa'ya bağlı.
Bu plakayı almak için 2 ihtimaliniz var;

1.O ilçe'de ikamet etmeniz,veya ikametgahınızı o ilçeye taşımanız*
2.O ilçede oturan bir tanıdığınız üzerine yapmanız aracı,bu kişi ile trafik şubeye gidip işlemleri gerçekleştirmeniz ve daha sonra aracı tekrar kendi üzerinize almanız.
Bütün bu işlemlerde bağış veriyorsunuz. 3 haneli plakalar minimum 400 TLden başlayıp 1000 1500 2000 TL'lere cıkıyor. AKC için 1350 TL istediler o yüzden alamadık.Burada araç marka ve modeli de etki ediyor,çünkü Polis gelip bakıyor araca. Aynı plaka bir Hyundai Accent için 660 TL.

*İkametgah değişikliklerinin gerçek olmadığı belirlenir ise 660 TL para cezasına çarptırılırsınız. İkametgah değiştirdikten sonra 20 gün içinde nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanı yaptırmak gereklidir.

Çok iyi anlattınız :)

Geri