Johnie Walker & Jack Daniels

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Johnie Walker & Jack Daniels ???

• Kullanılan toplam oy
    80
cumartesi akşamı jack daniels rock competıtıon diye bir rock gurubu yarışmasına davetli olarak katıldım arkdaşlar 1800 lü yıllarda üretimine başlanan jack daniels in kurucusu viskiye adını da vermiş ve bu muhteşem viski amerika da nashvill diye biryerde üretiliyor ayrıca bu zat-ı muhterem in bir rock gurubu varmış ve o zamanlar imalathanenin çalışanlarıda gurubunun elemanlarından oluşuyormuş bu yüzden de uzun zamandır dünyada rock festivalleri ve yarışmaları düzenliyorlar türkiyede 3. sü yapıldı johnie walker mi jack daniels mi derseniz ben jack derim ama aslında birbirlerinden çok farklılar biri skoch tarzı biri amerikan yani sonuçta zevk meselesi (bir not bu iki viskide sek içilir yanlızca buz koyulabilir bazı arkadaşların yaptığı gibi kola yada soda yahut başka birşey koymak tüm özelliğini kaybettirir naçizane fikrim budur saygılar

Valla ikisi de farklı içkilerdir, hangisi daha güzel diye sorulmaz hangisini daha çok beğeniyorsunuz diye sorulabilir.

İkisi arasında tercihim Jack Daniels'tır.

Ha, eğer ciddi anlamda güzel bir viski içmek istiyorsanız, tercih edeceğiniz marka Chivas Regal'dir.

Jack Daniel's bourbon değildir- bir TENNESSEE VİSKİSİDİR. Jack Daniel's, yıllanma işlemi için yeni kavrulmuş meşeden yapılan fıçılara doldurulmadan önce sert akçaağacından elde edilen odun kömüründen damla damla yavaşça akar. Jack Daniel's'a az rastlanır yumuşak tadını veren bu özel işlemdir. Jack Daniel's'ı Tennessee Viskisi yapan da bu ekstra odunkömürü tavlandırma işlemidir

jack daniels is kokar ama kendi tarzında en iyi viskidir.

jonnie walker scoth whisky dir.
iskoç viskisi denildiginde ilk akla gelen viskidir.1500lerde iskoçya’da hemen her aile kendisi için küçük çapta viski damıtımı için sadece üst sınıfa izin veriyor. ancak böyle bir sınırlama evlerde viski damıtımının önüne geçemiyor. viskinin yaygınlaşmasıyla evlerdeki bakır imbiklerde viski üreimi köy ve kasabalarda bir yaşam biçimi haline geliyor. zaman içinde iskoç içkisi ingiltere’ye yeni bir lezzet olarak ulaşıyor. viski tadı iskoçya dışına yayılmaya başlıyor.
1700’lerin sonlarında iskoç viskisi ingiltere’de o kadar çok tüketilmeye başlıyor ki, cin üreticileri lobisi tarafından hızı kesilmeye çalışılıyor. fransa ile yapılan savaş sırasında üç katına çıkan vergiler viskicilerin “yeraltına” inmesine sebep oluyor. kaçak imalat ve satış, viskiye asi iskoç ruhu katıyor. 1823’te vergilerin düşülmesi ve yeni düzenlemelerle yasal viski üretimi tekrar başlıyor.
avrupa kültürünün ivme kazandığı 1800’lü yıllardaki endüstriyel gelişmeler viski damıtıcılarını da özendiriyor. aeneas coffey'in iacadı kolonlu imbiklerde 24 saat sürekli damıtım yapılabiliyor.

scoth whisky seviyorsanız Chivas Regal öneririm. jonnie waker çok sıradan kalır bunun yanında.

kendimi okulda hissettim. içkiler hakkında ne çok kitabım var bilemezsiniz. ama barmaidlik yaptığım dönemde bırakın içkileri ayırt etmeyi kokteylleri bile koklayarak nesi eksik nesi tam ayırt ederdim. Hiç viski içmedim :) tadını bilmem ama kokularını çok iyi bilirim.

tam anlamıyla katılıyorum,

scoth whisky derseniz tercihiniz Chivas Regal olmalı 12 year uygun 18 year olanı ise idealdir.

jonnie walker da ise red label uygun green label idealdir, eğer puro kullanıyorsanız black label i tavsiye ederim.

jack daniel ise bahsettiğiniz gibi geçirildiği özel işlem sonucu hoş tadı kendine özgü kokusu ve yumuşak tadı ile kesinlikle her ortama uyuyor..

Son düzenleme:
Johnnie Walker

Geri