kalorifer ısıtmıyorrr.. :?

trakopel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra g kasa cd modeli arabam var ... 1 ay önce rezizitans bozulmuştu ve çalışmıyordu rezizitansı değişitrmedm tamir imkanı varmıi tamir oldu ama yapıldı yapılalı sıcaktayken oo kadar iyi ısıtmıyor astra kullananlar bilir zaten kaloriferin ne kdar ısıtığını eski halindeyken 2. kademede aç fırın olurdu içeri ama şimdi 4. kademde fulll çalışsın fazla ısıtmıyorrr acaba rezizitansı mı değiştirmeliyim yoksa başka bir sorunmu var ?

Arkadaşım o resistans ısınma için değil. fanın hız ayarı için. onla bi alakası yok.
Scak soguk için çevirmeli düğme var. Çelik halatla havalandırma kanalına bağlı.
Halat yerinden çıktıysa sıcak tarafa tam yönlendiremiyordur. Eğer kalorifer radyatörün tıkanmamışsa tabi.

klimagw0.jpg

Himmm ooo hallattan olabilirmi diosunuz cunku onceden yoktu rezizitans bozuldu zamn bi keresunde bn sokup takmistim acaba oturtamadimmi yerine. S

termostattan olabilir , benım aracta 20 km yol yaptıgım halde ısınmıyordu termostat değiştirdim motor istediği kadar soguk olsun ilk marsda sıcak üflüyor
ayrıca az üflüyorsa polen filtresi değiştirirseniz çözülür,7 lira birşeydi değişimide torpido sökülüp yapılıyor astra g aracımız aynı şekilde az üflüyordu polen filtresi değişince fırın yapmaya basladı :)

Son düzenleme:
kalorifer peteğide seçenekler arasında.

ilk önce aracınzın suyunu kontrol edip,hararet normal seviyesine 80-90 derecelere geliyorumu bi kontrol edin.Eğer bunlar normal ise kalorifer peteği olabilir.Halat olma ihtimali biraz düşük gibi geldi,soğukta tam soğuk sıcakta ise ılık üflüyor sanırım.

polen filtresini dğeiştiridim zaten de termostat bi ihtimal olabilir ewet ..

aynen dediğiniz gibi soğukta tam soğuk sıcakta ise ılık üflüyor ...

ya size şöle anlatayım ben kaleruferin kademeleri bozulduğunda ben düğme olan kısısımı komple çıkardım ben söktüm yanii açaba halatımı tam takamadımda böle ılık üflüyo .. dedim ondan halat denince aklıma ilk gelen oydu ... :?

Geri