kaloriferim ısıtmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MJD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tamam arkadaşlar ben bi bakayım daha sonra yine konuşalım.bu arada kalorifer peteğinin fiyatını sordum 180 tl dediler valeo marka.

valeo alabileceğin en kaliteli markadır. bende en son petek değiştirdiğimde valeo almıştım. kesinlikle porblem yaşamazsın. zaten en kaliteli mallardan biridir.

yan sanayi petek alacak olursan şimdiden uyarayım bazı zeki ustalarımız peteği değiştirirken 2 tane küçük lastik contayı değiştirmiyor bu yüzdende araç su eksiltiyor ve yolcu tarafı halısı ıslanıyor. valeo markalı kutu içerisinde ne gerekli ise mevcut ancak yan sanayi alacaksan o iki contayıda dışarıdan almayı ve değiştirmeyi sakın unutmayın. bu arada yan sanayi ürünleri ilk zamanlarda iğrenç koku yapıyor araç içerisinde bilginize.

yan sanayi petek alacak olursan şimdiden uyarayım bazı zeki ustalarımız peteği değiştirirken 2 tane küçük lastik contayı değiştirmiyor bu yüzdende araç su eksiltiyor ve yolcu tarafı halısı ıslanıyor. valeo markalı kutu içerisinde ne gerekli ise mevcut ancak yan sanayi alacaksan o iki contayıda dışarıdan almayı ve değiştirmeyi sakın unutmayın. bu arada yan sanayi ürünleri ilk zamanlarda iğrenç koku yapıyor araç içerisinde bilginize.[/QUOTE]

walla ben geçen pazar benim elektrikçime gittim, beraber peteği söktük GM orjinal, göğsü sökmeden aşağıdan çıkardık, çamaşır suyu ve porçöz ile bi güzel temizledik, ilk başta biraz koku yaptı ama muhafazayı kapatmadan biraz parfüm sıktık peteğe, mis gibi oldu, bu arada dediğin orink contaları ise gresleyip taktık yerine, eskileri taktık zaten yıpranmamıştı, hatta elektrikçi kenan abi alacağımız yan sanayi olur, adamlar fabrikada takmışlardır değiştirmeyelim contaları dedi banada mantıklı geldi,,,

Merhabalar..

Bir ay öncesine kadar benzer bi problemi ben yaşıyordum.

Araç 2003 Corsa C 1.2 16 Club.

Hararet 80 - 90 oluyor ama hala buz gibi hava veriyordu.

Açıkcası arabanın peteğinin sökülmesi için göğsün çıkması gerektiğini duyunca da petekle uğraşmadan alternatif bi çözüm aradım.

Bir yer buldum, Aracın peteğe giden kablolarını söktüler ve bir cihaza bağlayıp kimyasalla devirdaim ettirdiler.

Petek için göğsün sökülmesine bile 200-250tl civarı para istiyorlardı ki daha petek fiyatı hariç.

O devirdaim işlemini 60 tl ye yaptırdım. Sonrasında da içine komple yeni antifiriz konuldu. Şimdi fan 1. seviyedeyken bile aşırı sıcak oluyor nerdeyse. Canavar gibi oldu yani.

Eğer petekte bir sorun yoksa mutlaka bu yöntemi deneyin derim.

Bu arada herkesin yeni yılı şimdiden kutlu olsun.

vectra b'de petek kolay yerde, sökülmesi için göğüse ellemeye gerek kalmıyor.

Geri