Kapalı Gararaja uzun süre araç koyarken nelere dikkat etmeliyiz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maliyeci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maliyeci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
''Arkadaş kapalı garaj bulmuşsun daha ne istiyorsun'' dediğinizi duyar gibi oluyorum ama uzun süre kapalı garaja araç koyupta sıkıntı yaşamış olanlarımız var mı?
Akü bitmesi dışında fare haşerat vs. araca zarar verir mi? bilgisi olan tecrübe eden varsa yazsın lütfen

benim 4 sene önce başıma farenin hava filtresini yemesi yüzünden gaz kelebeğinin bozulmasu gelmişti günlük kullanılan araçta siz en iyisi hava emiş borusuna hava filtresinden önce ilk önce nylon sonra gazete kağıdı(gazete kağıdı farenin ilk karşılaşacağı kısım olacak şekilde) tıkarsanız bu sorunu yaşamazsınız farelerin midesi bulanır gazte kağıdı kokusundan kablolar için yapılacak bişey yok malesef önlem olarak fare istasyonları var içine mum blok konuyor onlardan alıp aracın etrafına kona bilir birde aracın deposunu ne kadar kullanmayacaksınız o süre zarfında uçmayı ön görerek fazla yakıtla bırakın mazot bile buharlaşıyor

Uzun bir süre çalışmayacak ise aracın kurumlanması ve motorda paslanmalara neden olur. Arada kesin kez aracın gezip dolaşması gerek.

kutup başını sök takoz koy

lastiklerde ezilir.havaları yükseltilmeli veya takoza kaldırılmalı

aracım 4 sene garajda yattı motorun içinde birkaç kabloyu fare kemirmiş tamir edildi. Aracın camlarını imkan varsa hafif aralayın benimkinin içi küf kaplanmıştı. 4 lastikte tel kırmıştı. aküm bitmemişti kutup başları sökülüydü birde garajın çatısından bol miktarda kiremit tozu vs aracın üstüne yağmıştı. branda ve çarşaf ile örtmüştüm aracı çizik leke vs. oluşmadı benim tecrübem bu:)

Son düzenleme:
Yakıt deposunu doldurulmalı, lastik havaları artırılarak araç askıya alınmalı, kutup başı sökülmeli, tedbiren motor kaputu aralık bırakılmalı, aracın içinin hava alması sağlanmalı. Fare için yapacak çok fazla bir şey yok.
oAq81q.jpg
[/url][/IMG]

Fareden korkuyor iseniz aracın etrafını daire içine olacak şekilde yapışkan kullanın fareler için olan yapışkanlardan aracınıza yaklaşamaz fareler yapışır kalırlar..

Marketlerde top şeklinde naftalin bulabilirsiniz. Aracın etrafına ve altına bunlardan atın. Kokusu fareleri uzak tutar. Ama 5-6 hafta sonra uçmuş olur, yenilemeniz gerekir.

Geri