Kapı Gergisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bigahega
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet benim calibrada aynı dertten muzdariptim yanılmıyorsam kapının gövdeyle birleştiği yerde incecik bir conta var pul gibi onu yenileyince ses seda kalmamıştı

Benimki de ses seda yok ama şöyle biraz rampa yukarı park edip kapıyı açsam birazdan kapı kapanıyor ve arasında kalıyorum :) kırık çatlak vs yok bu yay sanırım işini yapamıyor anlamadım gitti. Uğraşmıyorum da işin aslı artık. Çünkü uğraştıkça can sıkıcı bir sürü dert çıkıyor yaşı başı belli aracın.

Benimki de ses seda yok ama şöyle biraz rampa yukarı park edip kapıyı açsam birazdan kapı kapanıyor ve arasında kalıyorum :) kırık çatlak vs yok bu yay sanırım işini yapamıyor anlamadım gitti. Uğraşmıyorum da işin aslı artık. Çünkü uğraştıkça can sıkıcı bir sürü dert çıkıyor yaşı başı belli aracın.

e tabi belli bir zaman sonra araclarımız su koyvermeye başlıyor, misal ben omegamı gecen sene aldım 2000 model içi dışı pırıl pırıl olmasına rağmen hesap ediyorum kabaca 10000 TL masraf ettim daha ortada ne motor var ne şanzıman bakalım ne olacak ben görsel ağırlıklı parayı bayıldım :) işte farlarıydı,sisleriydi kronik klima paneliydi,kolçağıydı,külbütör kapağıydı,trigeri,devirdaimi,v kayışı,krank devir sensörü,buji buji kablosu, birkaç hortum,sanzıman filtresi,sanzıman yağı,motor yağı,yağ filtresi,cam düğmeleri ıvır zıvır aboww bi baktım 10000 lik olmusum :)

Selam herkese konuyu hortlatıyorum ama yazmak istedim,

2 ay önce kendim YTT marka muadil gergi ile değiştirmiş bu konudan sonra; fakat taktığım ilk günden beri memnun değildim gergi yeterince kuvvetli değil. Hafif eğimli yollarda sıkıntı çıkarmıyor ama belli bir eğimin üzerinde kapı kesinlikle açık durmuyor, orjinal gerginin yanına yaklaşamaz. Detaylıca inceledim hem takmadan önce hem de çıkan parçayı, herhangi bir ayar mekanizması da yok görünürde.

Özellikle son bir haftadır da inanılmaz bir gıcırtı sesi çıkarmaya başladı. Bu sabah hele açıp kapatırken çıkan ses çıldırttı beni. Akşam yağlayacağım ama o yağ kapıyı iyice açık durmaz hale getirecek eminim. Sanırım yakın zamanda orjinal kapı gergisi alıp bunu da değiştireceğim...

Selam herkese konuyu hortlatıyorum ama yazmak istedim,

2 ay önce kendim YTT marka muadil gergi ile değiştirmiş bu konudan sonra; fakat taktığım ilk günden beri memnun değildim gergi yeterince kuvvetli değil. Hafif eğimli yollarda sıkıntı çıkarmıyor ama belli bir eğimin üzerinde kapı kesinlikle açık durmuyor, orjinal gerginin yanına yaklaşamaz. Detaylıca inceledim hem takmadan önce hem de çıkan parçayı, herhangi bir ayar mekanizması da yok görünürde.

Özellikle son bir haftadır da inanılmaz bir gıcırtı sesi çıkarmaya başladı. Bu sabah hele açıp kapatırken çıkan ses çıldırttı beni. Akşam yağlayacağım ama o yağ kapıyı iyice açık durmaz hale getirecek eminim. Sanırım yakın zamanda orjinal kapı gergisi alıp bunu da değiştireceğim...

En yakın arkadaşım kapı gergisi imalatı yapıyor internette onun yaptığı işi araştırırken buraya denk geldim ve üye olup yazmak istedim.
Sizin dediğiniz firmayla çalıştıklarını biliyorum hatta onunla birkaç kere sanayiye sipariş götürmeye gitmiştik. Ona Corsa D kapı gergisi için bana bişey söyle dedim önce bi şaşırdı sonra Türkiye de hiçbir sorunu olmayan ama birkere Almanyadan iade yiyen ve sonrasında bütün gergileri Almanyanın isteğine göre düzenleyerek yaptıklarını söyledi. Kendim Almanya İtalya ve İngiltereye ürün gönderdiklerini biliyorum. Bunu neden yazıyorum kendisi iş hayatında nasıl bilemem ama normal hayatta ayrıntılara fazla takılan sorun istemeyen birisi. Bunu yazdıktan sonra kendisine göstericem bu yazıyı Corsa D ler hakkında yapılacak birşey varsa eminim yapar. Araç sahibi değilim sadece bunu yazmak için geldim. Herkese iyi günler dilerim

Konunun hortlaması iyi olmuş bence çünkü şahsen ben aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Geri