Kapı koluna led uygulaması.

Ynt: Kapı koluna led uygulaması.

Gecenin bu saatinde nasıl bir kahkaha attığımı anlatamam, eminim üst ve alt kat duymuştur  :D :D :D

abi uygulama aşamasında resim çekmeyi unutma. belki bizide cesaretlendirirsin :) sabırsızlıkla bekliyoruz sonuçları. :)

Doğan selam;

mantar led yerine 5.mm sperflux led kullanmanı tavsiye edebilirim

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.traderscity.com/board/userpix16/16764-flux-led-4-pin-1.jpg&imgrefurl=http://www.traderscity.com/board/products-1/offers-to-sell-and-export-1/super-flux-led-4-pin-46662/&h=300&w=300&sz=11&tbnid=38vRsF_o-xOrgM:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__9XPAAgawt9fFsmDrlXT8AIjZFiI=&docid=2Hw-2-6fXl9XZM&sa=X&ei=9JILUfPZIMfzsgb1_YC4BQ&ved=0CDAQ9QEwAA&dur=59

kapı içlerindeki led yuvaları superflux led e göre yapıldığından montajı çok rahat oluyor kapı kolunun iç trim'inde ufacık bir tırnak var led'in geçtiği yerde. led'i oraya oturttuktan sonra üzerinde az bir miktar sıcak silikon sıkarsan kuvvetlice sabitlenmiş olur.

kapı kolu üzerindeki ince plastik alanı çıkarmaya üst kısımdan başla ince tornavida veya falçata ile ilk kısmı çıkardıktan sonra  yanında tahta dondurma cubuklarından olursa zarar vermeden komple sökebilirsin.

birde led baglantılarını cam anahtarına dişi erkek soketli biçimde yaparsan ilerinde kapı trimini sökerken sorun yaşamazsın.

led bağlantılarını lehimledikten sonra 3 mm ısı ile daralan makaron kullanırsan kısa devre sorununu çözmüş olursun

aynı şekilde led'lere dirençleri direk bağlama kapı anahtarına yakın bir yerde olsun dirençler montaj alanı dar olduğundan direçleri o kısma sıkıştırma :)

ben led'in montajını yaparken kapı kolunun plastik kapak içinde kalan kısmında dremel ile parmak girecek büyüklükte bir kesik açtım montajı 10 dakikada bitirdim :)

istanbulda olsan gelsen ben yapsam daha kolay olurdu herhalde :)

havalar biraz daha düzelsin en kısa zamanda bende uygulayacağım aracıma bu tarz basit uygulanabilir işlemleri bu şekilde paylaşmak çok güzel bu konuda emeği geçen herkese teşekürler.  14alkiss

tecrübelerinizi bekliyorum duruma göre bizde kalkışacak gibiyiz bu işe

toplu olarak led takımı kuralım :) ayrıca ledler arasındaki farkı görmek istiyorsanız.ingilizce video anlamayan olursa açıklamaya çalışırım.  LED Piranha Super-Flux vs 5mm .

Dostlarım, kapı koluna led uygulaması tamam. İzahata geçiyorum:

Arabanın kapısını söktüğümde elimde kalırsa ne yapacağımı bilmediğimden eski Astra G'yi de götürdüğüm ve eskiden beri tanıdığım bir servisin kanatları altında bu işi yapayım dedim, servise gittim. Neyse arabayı çektik bir kenara, ben girişecektim ama oranın çok sevdiğim elektrik ustası dur ben bir bakayım önce dedi. Herşeyi o yaptı. Yalan yok, ben yaptım dersem Allah beni taş eder. ((:

Yine de süreci takip ettim, yapacak arkadaşlarım için gerekli bütün bilgileri özümsedim hatta not aldım. (:

Öncelikle sol kapıyı sökmedik onu belirteyim. Yalnızca iki kapının da sapında (yada tutamaç görevi gören kolunda) bulunan ve Hasan abimin de videosunda gösterdiği kaplamayı söktük. Daha sonrasında dirençli ledleri ustam lehimledi ve plastik muhafazaya sardı (ki bunları benim yapmam mümkün değildi, illa ki bu konuda bir elektrikçiden yardım almam icap ederdi) ve sonrasında iki tarafta da cam açma düğmelerinden elektrik aldık.

Kablo bağlantılarını şu şekilde yaptık:

Sol kapı için yeşil siyah.
Sağ kapı için kahverengi-sarı siyah

Bu bağlantıları yaptıktan sonra normal şekilde vites üstündeki ve altındaki ambiyans lambaları yandığı sürece kapı kolları da yanıyor. Arabayı kapattığımda ise vites altı söndükten 1-2 saniye sonrada bunlar sönüyor. Yalnız dimmerli değiller, zart diye yanıyorlar zort diye kapanıyorlar aklınızda bulunsun. Tabii ben memnunum halimden. ((:

Telefonum serviste olduğu için tarihi bir telefonla çekim yapmak zorunda kaldım, resimler antik kalitedeler, akşama güzel bir video çekimi yapacağım ama açılış kapanış ve ambiyanslarıyla ilgili.

Resimler şöyle:

01022013002resize.jpg

01022013004resize.jpg

01022013009resize.jpg

01022013010resize.jpg

Bu da işi halleden ustam iş başındayken. ((:

01022013.jpg

Tebrik ederim, azminize hayranım :)

Sol kapıyı sökmedik demişsiniz ama sağ kapı döşemesini söktünüz mü? Yoksa onu da tıpkı sol kapıda olduğu gibi tutamaç kaplamasını sökerek mi hallettiniz?

hayırlı olsun.sürekli mi yanıyor  bu ledler?

Benim aracimda kapi ic dösemesi sökülmüsti.Led in yuvasina ulasilabilmesi icin sökülmesi gerekiyor. Yoksa ledi disardan nasil iceriye alacaksiniz.
Ama usta yolunu bulup sökmeden yaptiysa ne ala.

Ama benim ledlerim gibi orta konsolla ayni tonda ve genis acili ve parlak yananini görmedim:)

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=2235.90

Geri