kapıyı sürttüm. Local mi yoksa rütüş mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan detroit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

detroit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar arka kapıyı garaj kapısına sürtmüştüm.
Aracımda halen nokta boya yok. Orjinalliği bozulmasın diye de boyatmadım. Ama şimdi bu durumdan sıkılmaya başladım.
Kapı bandının üstünde herhangi bir ezik ya da çizik yok. bandın alt tarafında ise biraz göçük ve çizik mevcut.
3 kaportacıya sordum hepsi farklı çözümler üretti.
kapı komple mi boyanacak yoksa band altımı? local boya mı yoksa rötüş mü yapılır?

14266.webp

14312.webp

Son düzenleme:
Eski bir teknik vardır.Yağlı çekiç derler.Eli düzgün akıllı bir usta hiç boyayı bozmadan düzgün bir şekilde yapabilir.Belli bile olmaz.Sonra da o çizikleri ince bir fırça ile rötuş yapabilirsiniz.

ÇEkiçletip boyatırsanız ne olur.Sonuçta metalik boya.Araç güneşte parladığında sanki orada ayrı bir parça varmış gibi her baktığınızda gözünüze batar.Satın alırken bir sürü bahenenin içine girer.V.s. v.s.

Benimki sadece tavsiye.Karar sizin.

Zor bir durum.Geçmiş olsun.Kapı komple boyanmaz bu durum için. Servis lokal boya yapar.Benım eski aracım daha berbattı,lokal demişlerdi...Bunda bir şey yok...

Tavsiyem aynı Kemal beyin dediği gibi boyaı bozmadan düzeltmek ve çok güzel bir rotüş ardından pasta cila şerit problem olmaz söker boyatırsın

bence bu halinin fotoğrafını çekip, şerit altı boyat rutuşa falan gerek yok. Tertemiz bin gez satarken de fotoyu gösteririsin zaten öyle yada böyle kırk türlü bahane ile fiyat düşürmeye çalışacaklar.

bu şekilde görünen bir araca ben binmem.
önce fotolarını çekip daha sonra da yaptırır boyatırım.
bu sebeple zamanı geldiğinde müstakbel alıcısı sorun çıkartacaksa da gönderirim.ona satılacak aracım olmaz:D

bu şekilde görünen bir araca ben binmem.
önce fotolarını çekip daha sonra da yaptırır boyatırım.
bu sebeple zamanı geldiğinde müstakbel alıcısı sorun çıkartacaksa da gönderirim.ona satılacak aracım olmaz:D

Kapının şerit altı boyası koyu, şerit üstü boyası açık, veyahut tam tersi olunca ve bu hergün gözünüze batınca daha mı rahat bineceksiniz?Kendi adıma konuşmam gerekirse, o araç benim olsa yukarıda açıkladığım gibi yaparım.Fakat boyattım boyacı boyayı tutturamadı.Hadi en az hatayla boyattı ama ben bunu görüyorum.Bir dakika o arabayı kapımda tutmam.Ya satarım ya komple boyatırım.Bu sadece ikinci elle alakalı bir durum değil.Ben işim gereği bu tip şeylere dikkat ederim.İStanbuldaki araçların yarısından fazlası parça boyalarla yamalı bohça gibi duruyor.Hatta boyasız hatasız diye satılık benim elli yerinde ufak tefek parça boyalar gördüğüm ama arkadşlarımızın hevesi kırılmasın diye sesimizi çıkarmadığımız araçlarla karşılaşıyoruz.

memleketimin su orjinallik isine hayranim:D cok orjinal bir milletiz:)

benm arabamda 4 parçada boya vardı.2 parçada çizikten doalyı boyansa olur durumdaydı.ama yürüründe orasında burasında nokta sorun yoktu.binicisi kaportacıya göstermedi bile.değerine sattım aldı gitti adam.

memleketimin su orjinallik isine hayranim:D cok orjinal bir milletiz:)

Orjinallikle alakası yok.Araba boyanan parçalar yüzünden yamalı bohça gibi görünüyorsa şahsen ben rahatsız olurum.Dediğim gibi ya komple boyatırım yada hiç binmem satarım.Ama o boyanın gözüme batmasına izin vermem.

Geri