kapıyı sürttüm. Local mi yoksa rütüş mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan detroit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Orjinallikle alakası yok.Araba boyanan parçalar yüzünden yamalı bohça gibi görünüyorsa şahsen ben rahatsız olurum.Dediğim gibi ya komple boyatırım yada hiç binmem satarım.Ama o boyanın gözüme batmasına izin vermem.
Kemal o konuda bende cok hassasim eger parca boya atilacaksa mükemmel olmali kücük bir örnek vereyim 2 yil önce kislik kücük bir twingo almistim benden önceki sahibi kapinin alt tarafinda teker arkasinda zifti cikarmak icin sert bulasik beziyle temizlemeye calisirken boyaya zarar vermis bende boyatim diye boyaciya gittim iyi kalite bir yerdi.belki sana inandirici gelmeyecek ama kapinin yarisini boyadi kapida kusak falanda yok tek parca yarim boyali kapinin neresinden ihtibaren boyandigi yada herhangi bir ton farki yoktu yani mükemmel olmustu.ben anlamiyorum ben hep burda övünerek memleketimin ustalari ustadir iyi yaparlar islerini diye ama forumdan hep farkli seyler duyuyorum nasil oluyorda renk uyumunu tam olarak tutturamiyorlar.

Ben olsam o çiziği yaptırım. Aracımı satarken "aracında boya var" diye fiyat kırmaya kalkan uyanıklara da "iyi günler" derim.

Kemal o konuda bende cok hassasim eger parca boya atilacaksa mükemmel olmali kücük bir örnek vereyim 2 yil önce kislik kücük bir twingo almistim benden önceki sahibi kapinin alt tarafinda teker arkasinda zifti cikarmak icin sert bulasik beziyle temizlemeye calisirken boyaya zarar vermis bende boyatim diye boyaciya gittim iyi kalite bir yerdi.belki sana inandirici gelmeyecek ama kapinin yarisini boyadi kapida kusak falanda yok tek parca yarim boyali kapinin neresinden ihtibaren boyandigi yada herhangi bir ton farki yoktu yani mükemmel olmustu.ben anlamiyorum ben hep burda övünerek memleketimin ustalari ustadir iyi yaparlar islerini diye ama forumdan hep farkli seyler duyuyorum nasil oluyorda renk uyumunu tam olarak tutturamiyorlar.

Normal bir kullanıcının bakışıyla benim bakışım çok farklı ben galericiyim.Olayın kopma noktası burası diyelim.Şöyle birşey, ben hep alıcı gözle baktığım için çok ince detayları bile rahatlıkla görebiliyorum.Normal birkullanıcının bunları anlama şansı bile yok.Şöyle örnek vereyim, Bazı ustaların öyle hileleri vardır ki, anlamazsın bile değişen yada boyanan parçaları.Fakat o hileleri bilirim ve ben direk onlara bakarım bir araç alırken.

Yalnız şunu rahatlıkla söyleyebilirim.Eski kalfalar işi tam öğrenmeden kendi parasını kazanma yoluna gittikleri için eski ustaların o mükemmel ustalıkları yavaş yavaş kaybolmaya başladı.Eski bir arkadaşımın ziyaretine gittim, yan dükkanda bir araç vardı tofaş marka.Adam taban sacını yamarken kaynakla sabitlemek yerine tırpan vidayla uyduruk tutturdu üstüne sift sürüp kapattı.Daha ne örnekler verebilirim.

Ama yine de konu içeriğindeki o kadarcık hasar için büyük zahmetleri gereksiz buluyorum :)

Kasko varsa doğru AutoKing'e. Bir daha orda çizik varmıydı yokmuydu anlamazsınız bile. Tecrübeyle sabittir,çok memnun kalmıstım.

Kapının şerit altı boyası koyu, şerit üstü boyası açık, veyahut tam tersi olunca ve bu hergün gözünüze batınca daha mı rahat bineceksiniz?Kendi adıma konuşmam gerekirse, o araç benim olsa yukarıda açıkladığım gibi yaparım.Fakat boyattım boyacı boyayı tutturamadı.Hadi en az hatayla boyattı ama ben bunu görüyorum.Bir dakika o arabayı kapımda tutmam.Ya satarım ya komple boyatırım.Bu sadece ikinci elle alakalı bir durum değil.Ben işim gereği bu tip şeylere dikkat ederim.İStanbuldaki araçların yarısından fazlası parça boyalarla yamalı bohça gibi duruyor.Hatta boyasız hatasız diye satılık benim elli yerinde ufak tefek parça boyalar gördüğüm ama arkadşlarımızın hevesi kırılmasın diye sesimizi çıkarmadığımız araçlarla karşılaşıyoruz.
şerit altı boyamayla ilgili birşey yazmadım ki? bu sonuca nerden vardın?
benim de dediğim şu: kapıyı o şekilde kullanmam.yaptırırım.sonra da nasıl boyatılması gerekiyorsa yani gerekliyse komple boyattırırım.
zaten dediğim gibi 2.eldeki alıcısı beni çok da ilgilendirmiyor.ister alsın ister almasın.

bizimde arka kapıyı sürttük garaja girerken. bizimki daha kötüydü hem çıta üstü hemde altı çizik içindeydi. eniştemler kaportacı gresleyip gresleyip bütün ezikleri falan düzeltti. boyacısı var onların birtanede boyattık en ufak ton farkı yok ben bile hayret etmiştim. yazında bir boya koruma ile benim diyen kaportacı anlayamaz... :)

şerit altı boyamayla ilgili birşey yazmadım ki? bu sonuca nerden vardın?
benim de dediğim şu: kapıyı o şekilde kullanmam.yaptırırım.sonra da nasıl boyatılması gerekiyorsa yani gerekliyse komple boyattırırım.
zaten dediğim gibi 2.eldeki alıcısı beni çok da ilgilendirmiyor.ister alsın ister almasın.

Şerit altı olarak olaya girdim.Buna örnekleme deniyor.

kapı çıtasını boyatmana gerek yok benım gıbı çıta taktırt altınada parça boya derim ben ama karar senın yıne

228552_1046564718150_1046618825_151503_2152_n.jpg

öncesinde bi rötüş işini deneyim bari.. beğenmezsem local yaptırırım artık. tüm yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Geri