Kaportadaki Boya Lekeleri

ILoveOpel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar.

Bayram tatilinde araç evin önünde kaldı ve bina dış cephesinden boya damlaları aracın tavan ve kaputunu sardı :)

Önerileriniz nedir, pasta ciladan daha kolay bir yöntem var mıdır tavsiye edeceğiniz?

Damlalar çok küçükse Kil(Claybar) alır benimde başıma geldi ama bendeki neredeyse toz kıvamındaydı.

Evet damlalar küçük, boyaya zararı olmaz değil mi kilin?

Aynı dertten ben de muzdaribim, müsait bir zamanda mazot ile silmeyi deneyeceğim, işe yararsa bilgisini veririm.

Gazyağı ile silin. 0.75 ml işinizi görür.Önce aracı güzelce yıkayın.Ardından küçük ev tipi el pompası yardımı ile her yerine gazyağını püskürtün.Çok az bekledikten sonra bez ile ovalayarak silin.Bunu aracanızın her yerine uygulayın.Ardından tekrar güzelce yıkayıp aracınızı kurulayın.Aynı zamanda varsa su lekeleri ve zift lekelerinin de temizlendiğini göreceksiniz.Ayrıca aracınıza ekstra parlaklık sağlar. ;)
Ancak şunu da belirteyim.Bazı boyalar yapısından mı nedir,bu uygulama ile çıkmayabiliyor da.Mecburen pasta-cila gerekebiliyor.Aslında tamamıyla damlayan boyanın özelliği ile ilgili.

Son düzenleme:
Benim boya lekeleri çok inatçı değil, camlardakini bezle biraz bastırarak çıkarabildim. Peki gazyağının boyaya herhangi bir zararı yok değil mi?

Gaz yağ boyayı matlaştırır. Belki çıplak gözle anlaşılmaz ama matlaştırır parlaklığı azalır. En güzel çözüm kil. Hem boya üzerine yapışmış diğer kirleride temizler. Herhangi bir zararı olmaz.

Peki kili uygulama yöntemi nasıldır, dikkat edilecek bir husus var mıdır?

Kili uygularken camsil gibi bir uygulama şişesinin içine sabunlu suyu koyun. Aracını uygulamadan önce iyice yıkayın. Kili uygularken uygulanacak bölge ile kil üzerine bir iki fısfıs yapın uygulayın. Hiçbir zararı yoktur kilin. Aksine büya üzerindeki kalıntıları yok eder saydam ve temiz bir yüzey sağlar...

Kolay gelsin.

Geri