Arkadaşlar,
Belki takip edenler görmüştür; ben de bir süredir yeni aldığım astra j cosmo aracıma taktırmak için araştırma içindeyim.
Artıları eksileri için bayağı bir fikir oluştu kafamda ancak henüz karar da vermedim.
Geldiğim noktada, ürünlerin menşei ve rakamları ile ilgili bilgileri paylaşmak isterim.
Necvox denen markanın asıl adı witson...Yani Öin üretimi...Cyclone da Öin malı...Ancak asıl tedarikçi/üretici Öin'deki witson markası...witson diye aratınca hem sitesini hem iletişim bilgilerini hem de youtube da tanıtımlarını görebilirsiniz. Necvox biraz daha özellikli olduğu için (benim kanımca) cyclone ile ilgili fiyat araştırması yapmadım.
Witson daki satıcı ile yazıştım son birkaç gündür ve ürünün fiyatı kapıya teslim 395 USD....
Ancak bu fiyatın için harita yok (istenirse karta yüklü gelecek), harita istenirse 10 usd ilave edilecek, tv tuner için anten yok; istenirse 6 USD eklenecek, bir de digital tv tuneri istenirse 70 USD eklenecek, kamera istenirse de 25 USD eklenecek...
Digital tuner sanıyorum otobüslerdeki sistem ve bence çok iyi,. Ancak bu özelliği istemezsek kalanları alırsak toplam rakam 395+10+6+25=436 USD a geliyor. dijital tuner de isterseniz 506 USD ediyor. Kısacası 785 ila 900 TL gibi bir rakama ürünü getirme şansımız var. 100 liraya montajını yaptırırsanız ürün 885-1000 TL gibi bir rakama maloluyor.
Ayrıca uzun soluklu izlediğim videolara göre şu anda witsondaki ürün son model, 3g modem desteği de var, usb slotlarının birine vinn gibi bir aparat ile internete de girebiliyorsunuz. Ana ekranda bir de usb 3.0 girişi mevcut.
Bu ürün farklı araçlarda da uygulanmış, her araca göre aparatları var. Söz gelimi cruze ve insigniada yurtd ışında boca takılmış ve videoları var. Youtube a witson cruze, wtson insignia ve hatta astra j ile yazarsanız birçok video bulabilirsiniz. En genel ifadeyle, ilk bakışta necvox un aynısı....
Kiminin içinde igo8 yüklü kiminde route 66 gibi...
Rakam konusunda cazip görünse de herhangi bir arıza durumunda aynen geri göndermeniz gerekecek ve yeniden montaj için sanırım birilerine taktırmanız da gerekecek. Öte yandan sahibinden.com da 1250 tl ve 1500 tl bandında neredeyse tıpatıp ürünler de mevcut. Onlar garantiyi vediklerinden en azından bir muhattap bulabilirsiniz. Hatta çoğunun farklı şehirlerde temsilcileri de var ki ulaşım şansı daha kolay. Bu anlamda 1000 TL lik bir rakam türkiyedeki 1500 tl lik tedarikçiler açısından bence cazip değil. Hadi rakam cazip olsa olası arıza durumu düşündürüyor.
bu sebeple yetkili servis garantili ürün taktırmak daha ağır basıyor şu anda...
Bu gelişmelerden sonra mevcut cd400 sistemimin cd500 ya da 600 veya dvd800 orjinal opel teyplerine yükseltilmesini araştırıyorum. Ancak sadece ekran ile kurtarmayacak sanırım. Komple göğüsteki butonlarla sistemn yenilenmesi gerekecek gibi görünüyor. Bu da oldukça tuzluya malolacaktır. Ayrıca orjinal bosch ürünlerinin çoğunda da çin malı ürünlerdeki özellikler de yok.
Velhasılkelam, karar vermek zor.
Galaxy s2 telefonum ve orjinal araç tutucum var. Ancak bir şekliyle görüşü engellediği ve kablo dolanması sebebiyle de pratik değil.
Ya 2000-3000 gibi bir rakam ile riskli ve asla orjinal olmayacak, arıza problemlerine gebe bir sistem kuracağım, bununla birlikte birçok donanıma sahip olacağım,
Ya da s2 ile yola devam diyeceğim. Bir üçüncü seçenek de cd400 tebime usb hat çektireceğim(Bu arada bu mümkün müdür? 2011 modellerde sport kasa da bile olan usb, benim 2010 cosmo aracımda yok.)
Görüşlerinizi bekliyorum.