Katalitik konvertörün tıkandığı nasıl anlaşılır*

ÇAVDAROĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar arkadaşlar katalitik konvertörün ömrü ne kadardır? Tıkandığı nasıl anlaşılır? Veya tıkanınca araçta nasıl bir etki yapar? Bilen var mı?

dizel c4 de turbo arızasından katalitik konverter yağ dolmuştu araç 4000 devri geçemiyordu bu size fikir verir belki

Opel Vectra c 1.9CDTi Aracımda Arıza Lambası yakıyordu. Araba resmının uzerınde anaatar ısaretı olan lamba. arac 3750 Rpm Geçmiyordu. İçini Komple Boşalttırdım Sornsuz suanda.

Katalitik konvertörün tıkanıp tıkanmadığını anlamanın en kolay yolu katalitiğin önünden egzozu söküp kontrol etmektir.Eğer egzoz tıkalıysa araç gaz yemez.Katalitik manifolttan sökülürse gaz yiyip yemediği anlaşılır.En kolay ve masrafsız yöntemi budur.

çürük yumurta gibi kokar araç yokuşta filan çekmez

benimkinin içini boşaltmışlar ama arabanın dewri yükseliyor 120km hızdayken dewir 4000 e gelio böle anormallikler varsa anlaşılır ztn.

benim arabamda bugün bu sorun oluştu 3 bin deviri geçmiyordu. Motor bağırıyordu.
şu an yapılıyor arkadaşlarında dediği gibi ya katalitiği boşaltcaklar ya da komple değişecekmiş o parça ben boşaltmayı tercih ettim.diğer türlü değişirse 500Tl masraf dedi usta..
yalnız bıktım bu arabanın çıkardığı sorunlardan satıcam en sonunda.

içini boşalttırmak en ucuz çözüm , araç çekmez yokuşlarda filan kesilirse sorun katalitik konverterdir .

Geri