kaza yaptım.

öncelikle geçmiş olsun önünüzde bir kadın varsa heleki ışıklara yaklaştıysanız çok dikkatli olmak lazım çünki insanın başına herşey gelebilir.insanın aklına gelmiycek çok değişik şeyler yapıyolar aynı şeyler defalarca başıma geldi çünki

geçmiş olsun...
aynı kazayı astra F ile babam yaptı, bizim arabanın sinyal farı kırıldı, öndeki araçta(honda civic 98) 600liralık hasar olmuştu...

geçmiş olsun. artık herkeste kameralı cep tel var. kazayı hemen fotoğraflasanız iyi olurdu. uç bir örnek ama arabanın arka kısmını parçalayıp da senden para koparmak adına, polise şikayette bulunabilirdi. sen de resimle olayı ispat edebilirdin.

eğer anlaşmaya vardıysanız, bunu aranızda Tutanak ile resmileştirebilirdiniz.

"...tarihinde saat ..... sıralarında Üsküdar-Kadıköy xx kavşağında .........plakalı araç hızını alamayarak , önden giderken ani fren yapan......plakalı araca çarpmıştır. ama çok ciddi bir maddi hasar meydana gelmediği için taraflar iyi niyet sınırları içerisinde anlaşarak olay yerinden ayrılmışlardır. İşbu tutanak taraflarca okunarak doğruluğu anlaşıldıktan sonra imza altına alınmıştır."

öndeki araç arkadaki araç
06 abc 06 34 xy 034
ayşe ahmet

Son düzenleme:
bir de şu ışıklardan geçmeyi öğrenebilsek herşey daha iyi olacak sanki...

ışıklardaki saniyelerin amacını bir türlü öğrenemedik, orada yazan saniye azalınca hala geçebilmek için gaza yükleniyoruz...

halbuki bu durumda hızımızı azaltıp durmaya çalışmamız gerekli...

öndekinin ne sebeple durduğu önemli değil, ki onun durması kurallara daha uygun bir hareket olmuş...

inşallah bu da bir ders olmuştur.

Geçmiş olsun, hiç bir şey olmaz...

geçmiş olsun. artık herkeste kameralı cep tel var. kazayı hemen fotoğraflasanız iyi olurdu. uç bir örnek ama arabanın arka kısmını parçalayıp da senden para koparmak adına, polise şikayette bulunabilirdi. sen de resimle olayı ispat edebilirdin.

eğer anlaşmaya vardıysanız, bunu aranızda Tutanak ile resmileştirebilirdiniz.

"...tarihinde saat ..... sıralarında Üsküdar-Kadıköy xx kavşağında .........plakalı araç hızını alamayarak , önden giderken ani fren yapan......plakalı araca çarpmıştır. ama çok ciddi bir maddi hasar meydana gelmediği için taraflar iyi niyet sınırları içerisinde anlaşarak olay yerinden ayrılmışlardır. İşbu tutanak taraflarca okunarak doğruluğu anlaşıldıktan sonra imza altına alınmıştır."

öndeki araç arkadaki araç
06 abc 06 34 xy 034
ayşe ahmet
valla mesajı okurken dedim acaba size mi çarptım olayda kadiköydeki nautilus alisveris merkezinin önündeki ışıklarda oldu :)

bir de şu ışıklardan geçmeyi öğrenebilsek herşey daha iyi olacak sanki...

ışıklardaki saniyelerin amacını bir türlü öğrenemedik, orada yazan saniye azalınca hala geçebilmek için gaza yükleniyoruz...

halbuki bu durumda hızımızı azaltıp durmaya çalışmamız gerekli...

öndekinin ne sebeple durduğu önemli değil, ki onun durması kurallara daha uygun bir hareket olmuş...

inşallah bu da bir ders olmuştur.

Çoğunluk hatta %80 in üstü hızlanıp geçmeye çalıştığı için bizler fren yapınca tepki bile alıyoruz.Hatta çoğu zaman arkadaki çarpmasın diye mecburen geçiyoruz.Bu bilincin uygulamaya geçmesi çok zor görülüyor.

Geçmiş olsun. Olay yerini her ikiniz de terk etmişsiniz artık yapacak bir şey yok. Diğer araç sürücüsü en fazla aracıma çarpıp kaçtı diyebilir. Olay yeri yakınlarında mobese veya işyerlerinin güvenlik kameraları varsa sorun zaten kendiliğinden çözümlenir.

Savaş abiye katılıyorum, çarpıp kaçtı diye şikayet edebilir, bu durumda kanıt isteme gibi bir olay varmı/nasıl onu bilmiyorum

Diğer taraftan trafiğe çıkarak her türlü riski almayı kabul ediyoruz zaten, a sürücüsü hata yaptı b yanlış şerit değiştirdi c sürücüsü geçeceği yerde durdu d sürücüsü bakmadan yola çıktı vs vs, kanun derki o zaman sende iyi sürücü ol,olabileceklere önceden tedbir al(daha yavaş git, takip mesafeni koru, daha daha dikkatli ol) , en iyi sürücü kazaya karışmayan sürücüdür , kazaya karıştıysan zaten hatalısın (kanun böyle bakıyor)

Geri