Kendi Angel'inizi Kendiniz yapın

Dostlar gerçekten basit.İsteyince yapılır.Tamponu sökmek te basit.Biz sonuçta araba ustası değiliz.Harita mühendisiyiz.El becerisi gerekiyor biraz orasına katılıyorum.Mercekli far sistemine sahip tüm araçlara uygulanabilir bu yöntem.Malzemeler angel halkaları,Aqua silikon,siyah boya ve takım taklavat :)Sonrasında da angel tadını çıkartın :)Ayrıntılı bilgi isterseniz ö.m atın uzun uzun anlatayım

invisibleagle' Alıntı:
Dostlar gerçekten basit.İsteyince yapılır.Tamponu sökmek te basit.Biz sonuçta araba ustası değiliz.Harita mühendisiyiz.El becerisi gerekiyor biraz orasına katılıyorum.Mercekli far sistemine sahip tüm araçlara uygulanabilir bu yöntem.Malzemeler angel halkaları,Aqua silikon,siyah boya ve takım taklavat :)Sonrasında da angel tadını çıkartın :)Ayrıntılı bilgi isterseniz ö.m atın uzun uzun anlatayım

evet bencede el becerisi gerekmekte ama özelden anlatacağına burdan anlatsan daha iyi olur baksana konu ne kadar dikkat cekti bütün opelim bilgilensin bu arada aqua silikonun ne özelliği var diğerlerine göre tekrar tekrar helal olsun:good:

Dostum aqua silikon akvaryumların yapıştırılmasında kullanılan silikondur.Sonuçta far sistemi buhar yapsın istemeyiz ve içine su girmemesi lazım.O yüzden bu silikon kullanılmalı.Ayrıca işin en zor kısmı far camının çıkartılmasında.Biz iki camı toplam iki saatte çıkardık.Bunun için farın çevresindeki klipser çıkartılıyor.Tabi touranda vardı o klipsler,hepsinde olmak zorunda değil.Daha sonra farın çevresini komple ısıtmamız gerekiyor bir miktar.Saç kurutma makinesi bile olur.Ama plastik kısımları ısıtmamaya dikkat edin.Sonra kapatamazsınız.Daha sonra ısınan yerlerden maket bıçağı ile kesmeye başlayın.İlk ayrılan yerden itibaren dikkatli bir şekilde silikonları kesin.Ama çok dikkatli olun. Sonrası ise basit. Çıkarttıktan sonra far camını ve far etrafını güzelce temizleyin.Silikon parçaları kalmasın.
Siyah zemin yapmak için ise iç kısmı siyaha boyayın komple.Resimlerde gösterdim zaten.Ama boya birikmesi olmamasına dikkat edin.Kullanacağınız boya sağlam bi boya olsun.Sonuç olarak far içi çok ısınnan bi yer.1 ytl lik boyaları sakına sürmeyin.Biz transparent marka olanı kullandık.Süper bi boya.Katları atarken 30 dakka bekleyince kuruyor zaten.3 kat atınca simsiyah çıktı.Angel halkalarını hizalayıp silikonladıktan sonra kurumaya bırakıyosunuz.Angel kabloları park kablolarına bağlanıyor.Elektrik bantı ile kapamayı utunmayın sıyırdığınız kısımları.Daha sonra dış cam kapağını kapatıp silikonluyoruz. Farları araçtan çıkarmak için çoğu araçta tamponu sökmek gerekir.Tamponu sökerken en çok hava yastığı uyarı düğmesine dikkat edin.Kontak açıkken sakın tamponu sökmeyin.Birşey olmaz belki ama tedbir her zaman önemlidir.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Takıldığınız birşey olursa yine sorun.Kolay gelsin hepinize :)

güzel anlatmışsın vesselam

Çok hoş olmuş..güle güle kullan:alkis:

hocam bi de bu angel halkaların boyutları oluyor. cm uzunluk bakımından. onları neye göre seçtin?

Göz kararı diyebilirim.Fara dıştan bakıp cetvelle ölçtük.Sonra siparişi ona göre verdik.

invisibleagle' Alıntı:
Göz kararı diyebilirim.Fara dıştan bakıp cetvelle ölçtük.Sonra siparişi ona göre verdik.

nerden hocam nettenmi nerden vercez bu siparişi...

bende kendim yaptım fakat vectra c far için o şekilde angel halka bulamadım capı 7 cm olan o tür angel halka nerden bulabilirm ben neon la cozdum fakat onlar daha hos duruyor

Geri