usta dediğin adam aynı işi çok uzun süre yaptırdığı için el alışkanlığı kazanmış kişidir bence. her işi herkes yapabilir. sadece biraz ilgi duymak gerekiyor. Bende geçen yaz daha önceden elime hiçbir inşaat malzemesi almamama rağmen köy evinin balkonuna genişlettim. evi yapan usta da Aynı köyden. gelip geçerken sen yapamazsın diyip durdu. yapabilirmiyim acaba diyerek başladığım işte duvarda ördüm sıva da yaptım. öyle yapılamayacak iş değil. Savaş abinin dediği gibi asıl para tutan işçilik. inşaat işinde olsun araç boyamada olsun zaman ve emek gerektiren ve yorucu işlemler. genelde para eden kısım ustalık değil verilen para yorgunluğa veriliyor.
HUAWEI MT1-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hakan memleketteki bağ evini geçen sene bitirdim. Ufak tefek keyfe keder işleri kaldı. Birkaç hafta içinde bağa gitmeyi düşünüyorum. Gittiğimde resimde işaretledim yere bir çardak/araç için bir yer yapmayı düşünüyorum. Benim için kolay denecek bir iş tek eksiğim bir kaynak makinesi. Bu işi bir demirciye yaptırmaya kalksam en az 1.000 TL isterler. Bir tane invertör kaynak makinesi ile 9-10 tane profil alsam neredeyse işi maddi açıdan yarı fiyatına hallederim, alınan zevke ise değer biçilmez
Son düzenleme: