kış lastikleri ne zaman çıkartılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tingle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tingle

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar,

Hafta sonu kısmetse Ankara-İstanbul-Ankara yolculuğu yapmayı planlıyorum. Aracımda kış lastiği takılı. Yoğun geçen bir kışın ardından bu aralar havalar Ankarada fena sayılmaz. İstanbula bakıyorum orada da aynı. Şimdi hep deniyor ya kış lastikleri 7 derecenin altında performans veriyor diye. Acaba 7 derece üstünde ve kuru zeminlerde kullanmanın bir sakıncası olur mu? Bir de uzun yol olacak ya, kış lastiklerini aşındırır mıyız? Yoksa 7-10 derece civarındaki sıcaklıklar için yaz-kış lastiği farketmez mi?

Siz ne dersiniz yolculuk öncesi yazlık lastiklere geçsem mi?

Herkese işlerinde kolaylıklar...

Ynt: kış lastikleri ne zaman çıkartılmalı?

Valla bu konulardaki yargısına çok güvendiğim bir dostum kış lastiklerini dün çıkarttı. Bundan sonra daha ziyade tüketimi arttırmaya yarar sanıyorum kış lastikleri.

Ben olsam cıkarırdım artık kar yagmaz gıbı kış lastıgı uzun yolda hem yakıt sarfıyatını arttıracaktır ses yapacaktır hemde aracı yoracaktır..hemde sıcakta aşınacaktır

bence de çıkarılmalı kış lastiği havalar artık iyi 4 mevsim lastik en uygunu olur bu uzun yol için
kış lastikleri hem aracı daha yorar ve daha fazla yakıt tüketimine neden olur
yüksek süratte de 4 mevsim lastiğe oranla konfor kaybı yaşarsınız

7 derecenin üstüne çıkınca çıkarabilirsiniz hala bu sıcaklığın altında seyreden biryerdeyseniz takılı kalabilir

bence işin dereceyle alakası yok zeminin ıslaklığıyla alakası var eğer zemin tamamen kuru ya da az ıslaksa kışlık lastikler artık çıkarılmalıdır yoksa kuru zeminde kış lastiklerinin vakumları çok zarar görür kuru zeminde yere yapışmak isteyeceğinden ve lastik çok aşınır. ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi performans düşer yakıt sarfiyatı artar içeri ses daha çok girer bence artık çıkartılmalı...

normal lastiklerin yapısı 7 derece üstü için dizayn edilmiştir bu nedenle bu derecenin altında tutunma düşer lastiğin yapısı buna uygun değildir çünkü. sıcaklık konusu burdan meydana geliyor lastiklerin aşınmasıda bunlar sadece kışın kullanılan lastikler km olarak ömrünü doldurmadığı sürece 5 yıl çok rahat gider dişleri aşınmadan eylül takıp mayısa kadar üstünde bıraktığım çok zaman oldu

Geri