kızdırma buji sökme

Araç çalışıyor ancak çalıştırma ile birlikte arıza uyarısı veriyor.
sadece sabahları biraz zor çalışıyor sonra güzel calışıyor buji değişssem kışın bu sorun tamamen ortadan kalkar mı

Kızdırma bujinizde sorun varsa, ilk çalıştığı anda "Servis" şeklinde uyarı verecektir. Onun dışında bujileri değiştirirseniz sabah ilk kontakta 2-3 saniye içinde anında çalışır.

• Beğen
Tepkiler: rokkk34
arkadaslar kızdırma buji değiştirmede 2 tanesi cıkmadı usta kalsın yksa kırılır dedi bir çözümü var

arkadaslar kızdırma buji değiştirmede 2 tanesi cıkmadı usta kalsın yksa kırılır dedi bir çözümü var mı
Hocam aracı bir hafta boyunca kullanım sonrası (arac ideal sıcaklığına ulaşınca) buji yuvalarına wd-40 sıkın. Bunu bir hafta yada 3-4 gün sıcak motora uygulayın. Akabinde motor sıcakken bujileri wd40 sıkıp yavaş yavaş sökün. Bujiler kaynadığı için ses yaparak gevşeyecektir. Her gevşeme de biraz söküp, wd 40 sıkıp, geri sıkın. Bunu sürekli sabırla 2-3 kez yapın. Kırılmadan çıkacaktır. Ben kendim 4 bujiyide değiştirdim. Eğer bujiler orjinalse zaten kırılmadan çıkar merak etmeyin. Burada sabırlı ve bilinçli davranmak çok önemli.

Hocam aracı bir hafta boyunca kullanım sonrası (arac ideal sıcaklığına ulaşınca) buji yuvalarına wd-40 sıkın. Bunu bir hafta yada 3-4 gün sıcak motora uygulayın. Akabinde motor sıcakken bujileri wd40 sıkıp yavaş yavaş sökün. Bujiler kaynadığı için ses yaparak gevşeyecektir. Her gevşeme de biraz söküp, wd 40 sıkıp, geri sıkın. Bunu sürekli sabırla 2-3 kez yapın. Kırılmadan çıkacaktır. Ben kendim 4 bujiyide değiştirdim. Eğer bujiler orjinalse zaten kırılmadan çıkar merak etmeyin. Burada sabırlı ve bilinçli davranmak çok önemli.

Üstadım öneriniz doğru lakin bu sorun kızdırma bujisinin Dişlerinden Kaynaklanmamaktadır.

Buji dönüp çıksa dahi bujinin uç kısmı kopacak ve silindir içerisine düşecektir.

Kurum nedeniyle bujinin alt tarafı kalınlaşır bu nedenle çıkarılamaz.

Benzer durum Enjektörler açısından da geçerlidir üst kapağa kaynayabilmektedir.

Benzinli araçlarda ise Motor Soğumadan Buji sıkılırsa kaynak yapabilir. Fazla Zorlanırsa Diş kapar.

Her yağ bakımında Bujiler kesinlikle sökülüp kontrol edilip Temizlenerek takılmalıdır.

Geri