Klima/Fan Ayarlama

Ynt: Klima/Fan Ayarlama

Yanlis hatirlamiyorsam aracin on camina iki sekilde hava gonderebiliyorsunuz 1. si bizim gibi manulel klimalarda fan kademe ve isi ayarlarinin ortasindaki tustan yukari ok ile olana bastigimizda bu calismada klimayi acip kapatabiliyoruz. 2.si ise sag tafataki bugu cozme butonu ile bu butona bastigimizda fan yuksek hizla klimayida acarak ufluyor. Emin degilim ama bu secenekte klimaya mudahele edemiyoruz diye hatirliyorum ama klima lambasinin yanip yanmadigini hatirlamiyorum

BÜLENT link' Alıntı:
Klimanin isigi yanmadanmi klima calisiyor...?
Boyle bi mantiksizlik olacagini sanmiyor egerkide oyleyse cok hemde cok mantiksizlik.

Evet, aynen öyle oluyor. Klimanın ışığı yanmadan klima çalışıyor. Anlık tüketim fırlıyor, motorun sesi değişiyor ve sistemden elektrik çekiliyor. Bunları net olarak fark edebiliyorum. Klimanın ışığı yansa basıp kapatırım ama yanmıyor.

Yalnız işin enteresan tarafı bu kadar Astra J kullanıcısı nasıl bunu fark edememiş? Kimseden net bir şey duyamıyorum. Hiç mi kimse fark etmedi klimanın devreye girdiğini? Yoksa benim aracımda mı sorun var? Servise gitmeyi düşünüyorum.

OGOKTAS link' Alıntı:
Yanlis hatirlamiyorsam aracin on camina iki sekilde hava gonderebiliyorsunuz 1. si bizim gibi manulel klimalarda fan kademe ve isi ayarlarinin ortasindaki tustan yukari ok ile olana bastigimizda bu calismada klimayi acip kapatabiliyoruz. 2.si ise sag tafataki bugu cozme butonu ile bu butona bastigimizda fan yuksek hizla klimayida acarak ufluyor. Emin degilim ama bu secenekte klimaya mudahele edemiyoruz diye hatirliyorum ama klima lambasinin yanip yanmadigini hatirlamiyorum

Yan taraftaki buğu çözme tuşuna basıldığında klima çalışsın. Amacı ve anlamı bu zaten. Buna eyvallah!

Fakat normal fan açtığımda da klima devreye giriyor. Yukarı ok işaretine basılı durumdayken klima devreye giriyor, ışığı yakmıyor ama çalışıyor işte...

kaderaniz link' Alıntı:
Yan taraftaki buğu çözme tuşuna basıldığında klima çalışsın. Amacı ve anlamı bu zaten. Buna eyvallah!

Fakat normal fan açtığımda da klima devreye giriyor. Yukarı ok işaretine basılı durumdayken klima devreye giriyor, ışığı yakmıyor ama çalışıyor işte...
Simdi denedim aynen dediginiz gibi. Ust tarafa havayi verince anlik tuketim yukseliyor ama hem ust cama hemde onun altindaki dugme basili olunca normale donuyor.
Yani hem ust cam+ yuze ufleme acikken normale donuyor.

BÜLENT link' Alıntı:
Simdi denedim aynen dediginiz gibi. Ust tarafa havayi verince anlik tuketim yukseliyor ama hem ust cama hemde onun altindaki dugme basili olunca normale donuyor.

Evet, hatta ayağa vermeyi de açınca yani üçü de açık olduğu zaman klima devreden çıkıyor.

Peki, klima devreye girdiği zaman klimanın ışığı yanıyor mu sizde?

kaderaniz link' Alıntı:
Evet, hatta ayağa vermeyi de açınca yani üçü de açık olduğu zaman klima devreden çıkıyor.

Peki, klima devreye girdiği zaman klimanın ışığı yanıyor mu sizde?
Entarasan bi durum ama klima isigi yanmiyor.
Acaba gercekten klimami devreye giriyor anlik tuketim yukseliyor ama.

BÜLENT link' Alıntı:

Aynı durum bende de var bunun icin bir başlık acmıştım.

Klima oldugunu zannetmiyorum bende on cama soğuk vermiyor lakin fan tüketimi yükseltiyor.
Benim başlığa birazdan link veririm.

Bence klima açıyor. Çünkü hem motora yük biniyor, elektrikte dalgalanma oluyor, yakıt tüketimi artıyor...

Bunu anlamak için cosmo arkadaşımız var onun aracı start stoplu onda çalışanlar gözüküyor o bakarsa çözeriz yoksa biz zor anlıcaz :)

albertxx link' Alıntı:
Bunu anlamak için cosmo arkadaşımız var onun aracı start stoplu onda çalışanlar gözüküyor o bakarsa çözeriz yoksa biz zor anlıcaz :)

bende ısıtmada klima kompresörü kesinlikle devreye girmiyor ancak;

makyajlı kasalarda AUTO tuşuna basınca klima komprösörü devreye girmiyor. Yanı dışarısı 45 dereceyken bile sıcaklığı LOW yaptığımızda komprosör devreye girmiyor ve sadece dışarıdakı havayı içeri üflüyor.

makyajsız kasalarda AUTO tuşuna basınca iç dış sıcaklık ne olursa olsun klima komprösör ışığı yanıyor devreye giriyor ve autodayken devre dışı bırakılamyor

Geri