Klima-kalrifer sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TLGa35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TLGa35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar
aracımda aldığım günden beri klima-kalarifer çalışmıyor(klimanın çalışmadığını satıcı söylemişti zaten),artık kışa giriyoruz kalorifer kullanma zamanı geldi ama çalışmıyor işte klimanın kolunu kırmızıya getirip kademe kademe çalıştırmayı denedim ama hiç birinde sıcak hava üflemedi 1-2-3-4 bütün kademelerde de çalışmıyor,ama ortada ki (teybin üstündeki) mazgallardan üfleme şeklinde değilde bi sıcaklık geliyor,motor sıcaklığı olmalı büyük ihtimal bu kış günlerinde artık çalıştırmam gerekiyor ne yapmalıyım şimdi

Elektrik tesisatında bir problem olabilir ayrıca bu tür sorunlar genelde kalorifer rezinstansındanda kaynaklanabiliyor kontrol etmekte fayda var

fan calısmıyosa ya sıgortası atmıstır yada fanın sargıları yanmıstır.. ılk sıgorta kutusunu acıp fanın sıgortasını bulun derım (sıgortayı bulmak ıcın sıgorta kutusunun kapagında ısaretlet var vya bı oto elektıkcısı bulabılır) o yanmıs olabılır o saglamsa torpıdo gozunu sokersenız orda fan motoru gorunur orayı acıp kademelerı bı 1 2 3 4 yapın ses gelcekmı gelmezse fan motoru yanmıstır buyuk ıhtımal..

fan calısmıyosa ya sıgortası atmıstır yada fanın sargıları yanmıstır.. ılk sıgorta kutusunu acıp fanın sıgortasını bulun derım (sıgortayı bulmak ıcın sıgorta kutusunun kapagında ısaretlet var vya bı oto elektıkcısı bulabılır) o yanmıs olabılır o saglamsa torpıdo gozunu sokersenız orda fan motoru gorunur orayı acıp kademelerı bı 1 2 3 4 yapın ses gelcekmı gelmezse fan motoru yanmıstır buyuk ıhtımal..

Fan motoru kolay kolay yanmaz yanlış yönlendirmeyelim. Sorun sigorta da değil. zaten 1.2.3.4 bazı kademlerinde çalışmıyor demiş.
Sorunun fan rezistansı,
Kalorifer içinde scak soguk düğmesi bir halatla birlikte scak soguk yönlendirmesini yapan bi kanatçığa bağlı. çelik halatın ucu çıkmış ve kapak soguk havada kalmış olabilir. Petege yakın olduğu için orta mazgaldan scak hava geliyor demeside petegin saglam oldugunu yönlendirme ile ilğili bir sorun olduğunu gösteriyor.

$(KGrHqR,!lYE9Iz2wCD)BPjZf7etJ!~~48_35.JPG

!Bsp91M!CWk~$(KGrHqUOKkEEvPH3fsPzBL4)C9ceiQ~~_12.JPG

Buda scak soguk yönlendirme kapagı kalpesi

Heaterarmrod.jpg

torpidoyu çıkardım faket içeride gösterdiğiklerinizi göremedim..

teşhisinize ben de katılıyorum.

Fan motoru kolay kolay yanmaz yanlış yönlendirmeyelim. Sorun sigorta da değil. zaten 1.2.3.4 bazı kademlerinde çalışmıyor demiş.
Sorunun fan rezistansı,
Kalorifer içinde scak soguk düğmesi bir halatla birlikte scak soguk yönlendirmesini yapan bi kanatçığa bağlı. çelik halatın ucu çıkmış ve kapak soguk havada kalmış olabilir. Petege yakın olduğu için orta mazgaldan scak hava geliyor demeside petegin saglam oldugunu yönlendirme ile ilğili bir sorun olduğunu gösteriyor.

!Bsp91M!CWk~$(KGrHqUOKkEEvPH3fsPzBL4)C9ceiQ~~_12.JPG

Buda scak soguk yönlendirme kapagı kalpesi

Heaterarmrod.jpg
Aynı sorun bende de oldu resimde görünen çelik halatın çıkmış olması veya yönlendirme kapağının sıkışmış olması büyük ihtimal amatör birisi yani ben bu sorunu yardımlarınızla halledebilir miyim? o parçaya nasıl ulaşırım. nereyi sökmem lazım teşekkürler ederim..

Yalınız bende bu parçayı zamanında değiştirmiştim ama polen filtresinin olduğu yerde idi benim aracın F kasa araç

Geri