Benzer problemi aracımda yaşadım . YouTube da devir dalgalanmasını sorunun Nasıl çözüldüğünü anlatmıştım , ancak bunu sadece klima açıkken yapıyor oluşu benim videoda anlattığım çözüme uymuyor . Video aşağıda .
Klima açıkken yaşadığım sorunun çözümü maalesef devir arttırma ile olmamıştı . Çözüm için klima radyatörünün çıkışında ki filtrenin değişimi gerekmişti . Ben bir süre radyatörün önünde biriken böcek sinek vs yi yıkayarak radyatörün soğutma gücünü arttırarak idare ettim . Ancak bir gün İstanbul trafiğinde Ağustos ayında klima basıncı 38bar a çıkıp aracı rölantide stop ettirmeye başladığında olayın bu şekilde çözülmeyeceği aşikar oldu .
İlk aşamada bilginiz için Astra H larda klima normal çalışma basıncı max 28 bar dır. Ancak 19-20 üzerine çıktığında klima komprösürü vınlama yapmaya başlar ve zorlanır . Bu ses gaza bastığınızda artar ancak bıraktığınızda gitmez , bir kez yapmaya başladımı artık sürekli gelir . Hatta o kadar kötü bir sistem yapılmış ki 1.6 larda sıfır km de bile geldiği oluyordu .
Eğer basınç değerini paylaşırsanız size sorunun bu olup olmadığını söyleyebilirim . Yapacak olduğunuz sorun bu ise , klima radyatörünü değişmek çünkü filtre üzerinde geliyor . GM tek filtre var ama ciddi pahalı . Delphi komple radyatör filtre ile gelir daha uygundur .
Ufak bir geliştirme (yaklaşık 1100 TL maliyeti oldu
) ile ben çözüme ulaşmayı bırakın aracın nefes almasını ve klima açınca şişmesinin önüne geçtim . Bunun için 1.3 ve 2.0 larda kullanılan 2. Fanı çıkma olarak aldım ... Sıfır radyatör (GM aldım ben
) alıp buna torna atölyesinde 2. fan için ayak yaptırdım . Çünkü 1.6 larda bu fan olmadığı için ayaklar yok . 1.3 radyatörü kullanamadım küçük buda yerine olmuyor neyse Custom bir uygulama ayakları yapmak çok daha uyguna geldi ve orijinal oldu .
Şuan klima çalışma basıncı 14-16 bar aralığında ve klimanın aracı sıkması geçti . Çünkü gaz çok daha soğuk olduğunda kompresör çok çok daha rahat çalışıyor . Şişme olmuyor ...
Tabii bu maliyeti biraz yüksek bir çözüm tavsiyem öncelikle radyatörünüzü bir solvent ile güzelce temizlemeniz .
Basınç okuyamazsanız klima açıkken devir dalgalanması olduğunda klima radyatörünü soğuk bir su ile yıkayın bakalım devir normale dönüyor mu ?
Tabii başka sebepleri de olabilir ama klimaysa bağlı çıkacaksa büyük ihtimal bu yukarıda anlattığımdır ...
Sent from my iPhone using Tapatalk