klimaaa

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İ_U
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
woodcoock' Alıntı:
Yanlış biliyosunuz dostlar klima aynı zamanda ısıtır.. İyice bir araştırın bakalım...

yok yani bizim araçlardaki klimalar böyle... 2007 S veya 740i nasıl bilmem ama... arabada ısıtanını bende duymadım görmedim... misal evdeki split klima ısıtıyorda:rolleyes:

motorun ısınmasını beklemeden daha önce ısıtıyor klima bu doğru ama kışın kullanılmaz klima bu bi gerçek çünkü gerek yok sadece klimanın yazın iyi çalışabilmesi için kışları ayda bir kere yanlış hatırlamıyorsam çalıştırmak en doğrusu ayrıca sabah arabaya bindiniz ön cam buğu yapmış ve sizin yola çıkmanız lazım vede motorun ısınmasını beklemiyeceksiniz böyle bi zamanda klimayı devreye sokarak daha çabuk bi ısınma gerçekleştirebilirsiniz

yani bu camdaki buğu alma konusunda klima sıcaklık vererek yapmıyorki bu işi havanın nemini alarak yapıyor ?

Kışın da ayda bir de olsa klimanın çalıştırılması gerekiyor...
( zaten biçok kişi biliyodur ama yine de hatırlatayaım dedim ... ;) )

arkadaşlar ben denedim ısıtma yapmıyor
zaten kalorifer bu işi fazlasıyla görüyor
bu arada kışın çalıştırmış olduk iyi oldu bilmiyordum

bende klimanın ısıttığını hiç duymadım görmedim. bilen varsa ayrıntısını anlatsın...

klimaların sadece soguk hava üreten ve hem sıcak hem soğuk hava üreten ( ısı pompalı) iki tipi olduğunu biliyorum. Ama vectra b nin ki nasıl onu bilmiyorum.

Vectra B lerde Klima:
17-27 derece arası çalışır...

arabanın içini dilerseniz, 27 [en çok]
dilerseniz 17 [en az] derece yapabilir...

KA®ANLIK' Alıntı:
Vectra B lerde Klima:
17-27 derece arası çalışır...

arabanın içini dilerseniz, 27 [en çok]
dilerseniz 17 [en az] derece yapabilir...
+
Eğer klimanız ecc ise eco düğmesine bastığınızda klima devreden çıkar ve sadece kalorifer ile ısınırsınız
Ama ecc yoksa kar işaretine basmadığınız takdirde klima devrede olmayacağı için ısıtma işini kalorifer yapar ama kar işaretine basarsanız bu sefer klima ısıtmaya başlar.

coRSac' Alıntı:
+
Eğer klimanız ecc ise eco düğmesine bastığınızda klima devreden çıkar ve sadece kalorifer ile ısınırsınız
Ama ecc yoksa kar işaretine basmadığınız takdirde klima devrede olmayacağı için ısıtma işini kalorifer yapar ama kar işaretine basarsanız bu sefer klima ısıtmaya başlar.

aynen doğrudur...

bende + olarak :]

eğer eco tuşuna basarsanız, yan camlar ve arka camlar buhar yapar uzun süre kullanımda ve bembeyaz oluyor camlar...

eğer kısa mesafe kullanacaksanız eco tuşunu kullanın, fakat uzun mesafe ve açık tarfikse klimadan çıkmayın, klimaya dönüş yaptığınızda zaten göreceksiniz hiçbir camda buhardan eser kalmıyor :]

Geri