kuş pisliklerini temizleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan laruno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Hakan Bey,
"pislik ne yapıyorsa sıcakken kaportoya düşer düşmez yapıyor en etkili olduğu sıra o sıra o sıra temizlerseniz ne güzel temizliyemesseniz kurudukdan sonra zaten iş işden geçiyor.. "
"yılda birde isteyen boya koruma sonax gibi yerlere aracını sokabilir boyada iz bırakmış bütün o kuş pisliklerini falan onlar ellerindeki kimyasalarla çıkartıyorlar.."

bu iki bilgi doğru değil.

1.'si pisliğin asidik özelliği pislik soğudukça kaybolmuyor. Pislik boya üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa araç asidik içeriğe o kadar uzun süre maruz kalıyor. Bu da araca daha fazla zarar vermesine neden oluyor.

2.'si kuş pisliğinin yarattığı hasar kalıcıdır. Pasta/cila ve boya koruma ile geçmez. Bölgedeki boya kalkar, astar gözükür. Pürüzlü bir yüzey halini alır. Boyatmadan kurtulamazsınız.

Sonax ve pek çok firma kuş pisliği ve reçinenin vereceği zararı önleyebileceğini iddaa etmiyor.
Bildiğim kadarıyla bu iddaa sadece Ziebart'ın en pahalı boya koruma uygulamasında mevcut.
Würth de böyle bir iddaa ile yola çıkmıştı ama deneyen var mı bilmiyorum.

birinci doğrudurda ikincide ben kendi başımdan geçen olayı anlatıyım eski bmw varken arkadaşlarla tatile gittik araç bir 10 gün kapıda yattı geldiğimde tavanda epey bir pislik vardı temizledim yıkattım ama boyada iz kaldı işde benim sonax dediğime bakmayın siz ziebart sonax würth ben hepsine sonax diyorum :D neyse götürdüm bu sonax vari bir yere abi araç kalıcak dediler biz buna bir kaç uygulama yapıcaz dediler ok dedim sonraki gün aldım o lekeler gitmişdi ona istinaden söyledim..

birincisie gelince o doğrudur ben sadece tahmin yürüttüm neticede bir kuş elinize pisledimi canınız en çok sıcakken yakar resmen o asitin etinize işlediğini hissedersiniz çünkü asitin en yüksek noktada etkili olduğu an o andır elinizde kurudukdan sonra sıcakkenki gibi bir zararı olmaz..

10 gün gibi bir sürede boya atacak kadar hasar oluşmamış olabilir. Muhtemelen sadece boya üzerindeki koruyucu tabaka zarar görmüş, bazı bölgeler matlaşmıştır. Aracı götürdüğünüz arkadaş oraya pasta ile biraz zımpara yapıp üzerine cila yaptıysa sizin gördüğünüz mat lekeler yok olmuştur.
Eğer aracınız 10 gün değil 30 gün gibi bir süre kuş pisliğine maruz kalmış olsaydı, kuş pisliği daha da derine nufuz edecek ve boyayı tamamen kaldırıp astara kadar inecekti.

Bu sebeple arkadaşımıza en azından 15 günde bir aracını yıkatmasını öneriyorum.

evet yada kuş pisliğinin olduğu alanları hemen lokal suyla kendi temizlesin günü birlik bekletmeden :)

Geri