Lastik basıncı

inspiration

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar bugun arabama binen arkadaslar (2004 opel corsa twinport) arabanın içeriye çok ses aldıgını özellikle kasislerde böyle olmaması gerektiğini lastik basınçlarının fazla olabileceginden bahsetti. 14 inch lastik var arabada önler için 28 arka lar için 30 dedi.Eee yaptım bu seferde sanki direksiyon ağırlasmıs gibi oldu çevirirken ses gelmeye başladı sanırım :) sitelerde de gezdim pek bir sey bulamadım kullanan arkadaşlarımı tavsiyesi nedir acaba...Sorumu maruz görün bu konuları paylasabilecek sizlerden baska kimse tanımıyorum!..

Saygılarımla...
not:yanlış yere kkonu açtıgımı fark ettim özür dilerim...

lastik basıncı 3o_28 en ideali sorun baska olabılır

hasang' Alıntı:
4 ünüde 30 yap!bence en ideal hava!

:alkis: :alkis:

depo kapağında ne yazıyorsa onu yap bence kullanma klavuzundada yazıyor aracın arka aks ağırlığı artıyorsa o oranda hava basman lazım tekere...

28-30 ideal olanıdır doğru.Ama sesi bilmiyoruz haliyle,ama corsa zaten sert bir arabadır,biraz takurtu tukurtu olacak haliyle,bende de corsa var 2 aylık araba tangur tungur?Astra da böyle?Opel zaten arabalar yaratır ama biraz sert arabalar yaratır,eğer direksiyon kutunda da problem yoksa sanıyorum ki direksiyon da normal sertliğine gelmiştir.Havayla dolan lastikler ,yanaklarındaki esneme payını azaltır,esneyemeyen lastik de,janta,jant da helezonlara,helezonlar da sert olduğu için özellikle opel gibi arabalarda,olduğu gibi şasi'ye verecektir titreşimi...

corsaDistorsiyon' Alıntı:
28-30 ideal olanıdır doğru.Ama sesi bilmiyoruz haliyle,ama corsa zaten sert bir arabadır,biraz takurtu tukurtu olacak haliyle,bende de corsa var 2 aylık araba tangur tungur?Astra da böyle?Opel zaten arabalar yaratır ama biraz sert arabalar yaratır,eğer direksiyon kutunda da problem yoksa sanıyorum ki direksiyon da normal sertliğine gelmiştir.Havayla dolan lastikler ,yanaklarındaki esneme payını azaltır,esneyemeyen lastik de,janta,jant da helezonlara,helezonlar da sert olduğu için özellikle opel gibi arabalarda,olduğu gibi şasi'ye verecektir titreşimi...

çok tesekkür ederim dediğiniz gibi oldu sanırım.Bugun lastikçiye gittim benzin istasyonundaki aletle tekerlerin basıncını sözde 30 a ayarlamıstım meger alet bozuk,saglıklı değilmiş ve bu yuzden bugun lastik basıncını olcturdugum adam 20 olmus dedi... tekrar depo kapagındaki degerlere göre basıncı ayarladı.Fakat hala bazı kasislerde eski araba gibi garç gurc ediyor (bunu lastik basıncı 20 deyken düşünsenize!.. arkadaslarda dikkat etsinler bilmedikleri benzinciden lsatik hava basıncını ayarlayayım derken bozmasınlar.İlk aldıgımda takır tukur ediyordu ama garç gurç etmiyordu:)
saygılarımla herkese tesekkürler

28 - 30 yap tamamdır

Geri